Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi a veszélye annak ha valaki...

Mi a veszélye annak ha valaki tulajdonosként nevére vesz egy céget?

Figyelt kérdés

pénzért adja a nevét, nem akar a céggel semmit kezdeni.

mi motivalhatja a megbizót? (tenyleges tulaj)

-eltltas hatalya alatt all (5ev)

-áfa-csalást, áfa korhintat akar beinditani?

ilyenkor ha mondjuk az eltűnő kereskedő, vagy a csatorna cég -ként lesz használva a cég, mi történhet a névleges tulajdonossal, akinek a nevén van a cég?

#csatorna #cégeladás #cégjog #stróman cég tulajdonos #eltűnő kereskedő #cégalapítás névleges tulajdonossal
jan. 25. 09:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Dicséretes, hogy egyszerre vagy jogász és közgazdász is. Valószínűleg akkor a tudásod sem lehet kevés. Ja, de, mert léteznek valódi jogászok és közgazdászok is, és az olyanokat kifejezetten szeretik, mint te. Tárt karokkal várnak.🤗 Csak aztán majd gondolj rájuk a híd alatt is. Ők nem fognak rád.
jan. 25. 11:17
 12/24 anonim ***** válasza:
Ej kérdező, #4-hez, mégis mit gondolsz a tettestárs miért vonná felelősségre a megbízottat. Nem tudom, miért ennyire fontos neked egy bűntény részletes anatómiájának megismerése. Talán magadról beszélsz?
jan. 25. 11:31
 13/24 A kérdező kommentje:
11:17 okos vagy nagyon :)) te milyen vegzettseggel rendelkezel ? jogász és közgazdász? ha erdemben nem tudsz hozzaszolni inkabb halgass kösz
jan. 25. 11:32
 14/24 anonim ***** válasza:
#13 Mérnökinformatikus és gazdaságinformatikus bsc-m van, a baráti körömben van jópár jogász is, (nemzetközi jog, cégjog, polgári jog), 1 van aki msc-t is végzett közgázból elemzőként, illetve tudok értelmezni bármilyen jogszabályt, mert én megtanultam olvasni és írni, képzeld, még számolni is. Szemlátomást te nem így cselekedtél, mivel a helyesírásod pontosan tükrözi az intellektusod mértékét. Ostobákkal, fogalmatlanokkal pedig felesleges vitatkozni, engem csupán szórakoztat ez is.
jan. 25. 11:43
 15/24 A kérdező kommentje:

szerintem is ezert nem vitatkozom veled, fogalmad sincs semmirol

a bsc-d egy kalap szar ert a gyakorlatban.

jan. 25. 14:11
 16/24 A kérdező kommentje:
tehat se nem gazdasagi se nem informatikai vegzettseg, gyakorlat ismeret=0
jan. 25. 14:14
 17/24 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon szépen le tudod nullázni a szakmai ismereteimet minden egyéb más nélkül, de meséljen már kérem, professzor úr, önnek mögött hány phd diploma van, amire ekkora az arca? Akkor arcoskodjál, ha van mire. Mit értél el? Egyébként meg takarodjál szépen az akkumulátorgyárba, holnap már talán műszakod van, és békén hagyod a munkatársaidon kívül a többi normális embert. És lehet vitatkozni arról, hogy kinek a tudása konvergál a nullához, tudod, nekem fizetnek annyit az általad említett ostobaságomért, amiből vígan eléldegélek, kocsit tartok fenn, és elvihetem normális helyre nyaralni a páromat, és még félre is teszek. Nekem ennél nem kell több, és ha szerinted én vagyok hülye, akkor előbb nem ártana tükörbe nézned. Ha pedig a saját képzetlenségedből fakadó nyomorodból irányuló fruszrációdat akarod kiélni, akkor van egy rossz hírem, hülyegyerek: velem ez nem fog menni. Én csak az ismerőseidet és a rokonaidat sajnálom, mert ritka toxikus személyiséged van.
jan. 25. 16:49
 18/24 A kérdező kommentje:
kutyak ugassanak ez a dolguk
jan. 27. 19:10
 19/24 anonim ***** válasza:
Röviden: Bármit tesznek, te viszed el a balhét. Hogy mit akarnak csinálni, azt meg te sem tudod. Vezethet az utad, a jólétbe is, de a börtönbe, vagy a híd alá, vagy a temetőbe is.
jan. 29. 17:07
 20/24 anonim ***** válasza:

Attól, hogy stróman voltál, még simán mész a böribe, ha ez a helyzet.

Az ügyész (és a bíró is) nagy ívben lesz@rja, hogy te csak "névleges" tulajdonos voltál.

jan. 29. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!