Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabályos lehet az a fajta...

Szabályos lehet az a fajta gázbekötés, hogy egy meglévő gázvezetékre kötnek egy ingatlant, és nem alakítanak ki saját bekötést az adott ingatlanhoz?

Figyelt kérdés
Ezen az udvaron van egy társasház és pár méterrel arrébb egy családi ház , egy kerítés választ el tőle . Anno mikor a családi ház épült pár éve akkor az építettő a társasház gázvezetékére kötette a gázát csak a társasház lakói beleegyezése kellett hozzá , amit írásban meg is kapott . Mivel anyám lakik ott alá is írta , de nekem nem kóser ez miért egy társasház gázvezetékére “csimpanzkodott” miért nem az utcai csonkról vitette be? Drágább lett volna? A szolgáltató szakemberei ajánlották neki ezt ? Ezen lehetne változtatni ? Ez egy régi gázvezeték mint ahogy a társasház is és szerintem nem szabadott volna rá kötettni mást.
ma 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:
És téged ez miért zavar?
ma 09:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Hány lakásos az a társasház? Ugyanis mindegyik lakás saját külön mérővel "rácsimpaszkodott" arra a vezetékre, úgyhogy te pont csak eggyel több vagy, ami nem oszt-szoroz. A társasház meg nem Ukrajna, hogy elzárhatná a gáztranzitot, azt csak a szolgáltató teheti meg nemfizetés esetén, de csak az egyedi fogyasztóknál. Én se értem mi a probléma.
ma 10:09
 3/3 krwkco ***** válasza:
Probléma lehet pl. az, hogy ha az utcában valamilyen javítást végez a szolgáltató, akkor ideiglenesen lezárja a társasház felé menő vezetéket. És csak akkor kapcsolja vissza, ha az egyéni órákig menő részen semmilyen nyomáscsökkenés nincs. Öreg, csavarkötéses rendszernél előfordulhat egy minimális gázvesztés. És akkor -akár a tél közepén- senkinek nem lesz fűtése, amíg a társasház fel nem újítja a vezetékrendszerét.
ma 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!