Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Új személyin mit jelentenek a...

Új személyin mit jelentenek a Nem/Sex rövidítések?

Figyelt kérdés

Már nem írtak ki magyarul a személyire a nemet, hanem csak rövidítve két betű van: F/M

Ha magyarul lenne akkor oké, hogy nekem férfiként az F van megjelölve, de mi az M?

Ha angolul van mint female és male, akkor viszont férfiként én miért F-et kaptam?

ma 10:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Férfi/Male ?
ma 10:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Férfiként F/M van ott, mint Férfi és Male.

Nőként meg N/F van, mint Nő és Female.

Mi nem érthető? Van egy magyar és egy angol rövidítés is.

ma 11:02
 3/9 anonim ***** válasza:
41%
A sexhez az kerül heti hányszor.A male, female meg azt, hogy nővel, férfival esetleg állattal.
ma 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
11%
...Ja! Péter - Female...
ma 11:04
 5/9 kutyafule4 ***** válasza:
58%
A személyidről szoktad megnézni, hogy milyen nemű vagy?
ma 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
51%

Mindig is imádtam az ilyen "adatlapokat"!

Vezetéknév...

Keresztnév...

Neme! :DDD

-Teri a hegyről, - aki beveri egyből...

ma 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

A gyengébbek kedvéért még ki is van vastagítva a "nem" és az "F", hogy még a vak is lássa, ez a két kifejezés tartozik össze. A másik fele pedig a simán írott rész, a "sex" és a hozzá tartozó "m" (male) rövidítés.

Az egyik oldalon van először magyarul, kivastagítva a nem kifejezés, majd angolul, simán írva a sex. Van egy kettőspont, majd ugyanígy egy kivastagított betű a magyar rövidítéssel, és egy nem kivastagított az angol rövidítéssel. Én nem tudom mi olyan nehezen érthető ezeken a dolgokon.

Nem tűnik fel, hogy a magyar szöveg félkövérrel van írva a többi kifejezésben is? Az állampolgárság is vastag betű, míg a nationality sima. Az aláírás is vastag betű, míg a signatura kicsi. Ezekből nem elég egyértelmű, hogy ha van egy vastag F és egy sima M egymás mellett, akkor a vastag a magyar rövidítés, a sima meg az angol?

Lassan eljutunk arra a szintre mint az amerikai útjelzőtáblák, hogy mindent ki kell írni teljes szöveggel, mert az emberek egyszerűen képtelenek megérteni a rövidítéseket és jeleket.

ma 11:11
 8/9 anonim ***** válasza:
59%
Ha valami túl egyszerű, bízd csak a magyarra, - ő majd intézi! :DDDD
ma 11:14
 9/9 anonim válasza:
52%
Egyre jobban kétségbe ejt, hogy mennyire korlátolt ez az ország...
ma 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!