Kinek mi a véleménye a digitális állampolgárság alkalmazásról? Érdemes letölteni és beregisztrálni oda?
Figyelt kérdés
dec. 25. 09:02
11/26 anonim válasza:
szerintem sehogy.
okostelefon (magyar számmal) elengedhetetlen hozzá.
12/26 anonim válasza:
Nemrég regeltem, nem okitelóra. Működik, de pl.: az OTP-s megoldás a "kettős azonosításra" miért nem megfelelő módszer lenne neki - tehát, hogy SMS-re küld kódot? Akinek nincs okitelója, annak kakukk...
13/26 anonim válasza:
SOHA! Mindennek van határa, ez túlmegy rajta. A totális kontroll eszköze lesz, ebben nem vagyok hajlandó részt venni.
14/26 anonim válasza:
#9: Egyáltalán nem. Az ügyfélkapu+ a sima ügyfélkapu, csak kétfaktoros hitelesítéssel. Ott tudsz ügyet intézni, de akkor lépsz be, ha te akarod, a mobil csak arra kell, hogy ellenőrizze a rendszer, hogy nem illetéktelen személy használja a felhasználónév/jelszó párost. A DÁP viszont lényegében egy nyomkövető kémprogram, ami idővel majd mindent tudni fog rólad. Egy digitális póráz. A későbbi funkcióit pedig könnyű kitalálni, csak meg kell nézni, mire használják a kínai változatát, mi pedig elég sok mindenben másoljuk mostanság Kínát. Hosszútávon ennek segítségével fogják tudni majd korlátozni például az utazásaidat, a banki tevékenységeidet, stb., ha nem vagy kellően jó állampolgár.
15/26 A kérdező kommentje:
Értem. Szóval akkor bőven elég, ha van ügyfélkapu + -om, igaz?
dec. 29. 12:04
16/26 anonim válasza:
Miért ne lenne?
Épp az előbb láttam, hogy küldött egy e-mailt az Ügyfélkapu (valamikor biztos megadtam a címem), és azt írják, hogy január közepétől az Ügyfélkapu+ már e-mailes visszaigazoló kóddal is működni fog.
17/26 anonim válasza:
Csak a tervek szerint az jövő év végéig él és utána az is megszűnik.
18/26 anonim válasza:
Addig még sok víz lefolyik a wc-n... Egyáltalán nem biztos, hogy lehetetlenné fogják tenni a belépést azok számára, akiknek nincs mobiljuk. Az e-mailes visszaigazoló kód bevezetése is jelent valamit, ez egy vadiúj ötlet.
19/26 A kérdező kommentje:
Az szép lenne, hogy Januártól megszűnik a sima ügyfélkapu, arra kérnek, hogy jelentkezzek át ügyfélkapu + - ba, aztán ugyanazon hónapban pedig az is megszűnne...
dec. 30. 14:19
20/26 anonim válasza:
Nem hónap végéig, év végéig. Szóval 2025 év végéig él az Ügyfélkapu+ a tervek szerint. A sima Ügyfélkapu pedig 2025 január 15. él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!