Törvényes lenne-e ha én egy általam önkényesen megállapított díjat kérnék azért, hogy visszaadjam valaki pénzét, ami nálam van?
Mondjuk ha valaki tévedésből az én számlámra utal és én azt mondanám, hogy semmi gond, visszaadom, de az én díjszabásom szerint 10% kezelési költséget le kell vonnom belőle.
Ha ez nem törvényes, akkor törvényes-e az, hogy ha egy bank felmond egy ügyfélszámlát, akkor egy általa önkényesen megállapított kezelési díjat számít fel azért, hogy visszaadja az ügyfél pézét?
Ha az egyik nem törvényes, a másik meg igen, akkor miért, mi a különbség amiért az egyik nem az a másik meg azzá válik?
Nem törvényes hogy levonj belőle önkényesen, egyoldalúan megállapított kezelési költséget. Maximum a bank által neked felszámított átutalási díjat vonhatod le belőle hogy téged ne érjen kár.
Amikor a bank díjakat von le tőled az soha nem önkényesen megállapított, hanem a díjjegyzék szerinti tétel, amibe beleegyeztél azzal, hogy aláírtad a bankszámla szerződést. (Persze nyilván nem olvastad el, ezért gondolod hogy önkényes, de ez inkább téged jellemez, nem a bankot…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!