Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan követeli az exem az...

Jogosan követeli az exem az állampapírba fektetett pénzem??

Figyelt kérdés
10 évig éltünk egy háztartásban, nem rég szétmentünk, én ez alatt a 10 év alatt minden hónapban állampapírba fektettem. Most kb 20 millió forint megtakarításom van, egy része állampapírba egy része euróban kp-ba. Erről tud az exem is, így hogy szétmentünk követeli a felét. Ügyvédet akar fogadni, mit tudok tenni? Mindig a saját pénzemből vásároltam, a számlákat, kaját fizettük csak közösen. Milyen lehetőségeim vannak?

dec. 4. 21:51
1 2
 11/11 krwkco ***** válasza:

Ha #10 linkje alapján kiderül, hogy fennállt-e az élettársi kapcsolat, voltak-e közös gazdasági célok, akkor a vagyonmegosztásra ez a mérvadó:

[link]

"Az élettársi kapcsolat megszűnése esetén bármelyik élettárs követelheti a másiktól az együttélésük alatt keletkezett vagyonszaporulat megosztását."

"Az élettársak a vagyonszaporulatból a szerzésben való közreműködésük arányában igényelhetnek részesedés."

"Az arány megállapításánál figyelembe kell venni a felek valamennyi, az életközösség alatt szerzett jövedelmét, a háztartásban, gyermeknevelésben végzett munkát, mint ahogyan az élettárs vállalkozásában végzett munka értékét is."

Tehát, ha bizonyítható, hogy volt bármilyen közös hosszútávú cél, akkor az állampapírt is meg kell osztani, függetlenül attól, hogy azt a kérdező vette.

dec. 13. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!