Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lejárt a személyi igazolványom...

Lejárt a személyi igazolványom, az újat postán küldik vagy be kell menni érte személyesen?

Figyelt kérdés
Illetve, ha megkaptam vissza kell még menni?

ma 09:21
 1/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a fotó és az ujjlenyomat miatt. De utána mi a teendő?
ma 09:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Be kell menni kormányablakba igényelni. Utána kb egy hét és jön postán.
ma 09:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálam, mikor bementem a kormányablakba fotózkodni, megkérdezték, hogy postán kérem, vagy bejövök érte. Postai úton másfél hét alatt megjött.
ma 09:35
 4/4 anonim ***** válasza:

csináltatni kell, nem kapsz automatikusan másikat.

az első kérdés, hogy mikor járt le és van-e más személyazonosság igazolására alkalmas iratod (útlevél, jogosítvány), ami érvényes.

ha van, akkor bemész és megcsinálják, aztán választhatsz, hogy bemész érte vagy kiküldik. gond egy szál se.

ha nincs és 3 hónapon belül járt le, akkor még mindig semmi gond, bemész és megcsinálják, kapsz ideiglenest, aztán választhatsz, hogy bemész érte vagy kiküldik, de az ideiglenest elvileg le kell adni, úgyhogy amiatt be kellene úgyis menni (viszont nem foglalkoznak vele)

ha nincs és 3 hónapon túl járt le, akkor ahhoz, hogy megcsinálják vinned kell születési anyakönyvi kivonatot is. egyébként ugyanaz, mint az előző.

ma 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!