Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek ilyenkor??

Mit tehetek ilyenkor??

Figyelt kérdés
Sziasztok..16-án az egyik Euronics üzletben szerettem volna vásárolni,de azt csak rendelni tudták. Az eladó mondta,hogy mivel rendeltem már, ezért be kell,hogy jelentkeztek a saját euronicsos fiókomba.Ez meg is történt (gmailel)..Majd pár nappal később a youtube keresőmbe olyan zeneszámok keresése jelent meg,amikre nem én kerestem rá.(A youtube fiókom is a gmail-es fiókkal jelentkezek be).Szóval,arra a következtetésre jutottam,hogy az üzletben elmentették az adataimat,és az én profilommal jelentkeztek be,és használták azt..Ilyenkor mit tudok tenni??(A jelszó változtatásán kívül)..Tehát,nem szeretném,hogy az üzlet elintézze csak egy ,,sajnáljuk,többet nem fordul elő" bocsánatkéréssel... Esetleg valami jogi útra terelni a dolgokat, lehetséges??
nov. 26. 08:28
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:

Írj egy hivatalos panaszlevelet az üzlethez, amelyben részletezed az esetet (időpont, helyszín, mi történt, milyen következményekkel járt). Kérd, hogy vizsgálják ki az ügyet, és adjanak hivatalos választ.

Jelezd, hogy a történtek miatt adatvédelmi szabályokat is sérthettek.

Tudasd velük, hogy szeretnéd megtudni, ki használta a fiókodat, és hogyan fordulhatott elő ez az eset.

Ha úgy érzed, hogy az üzlet nem kezelte megfelelően az esetedet, vagy nem kaptál kielégítő választ, panaszt tehetsz a NAIH-nál. Ők az adatvédelmi ügyek kivizsgálására jogosult hatóság Magyarországon.

A panasz benyújtásához csatolj minden releváns dokumentumot (e-mailek, üzlet válasza, saját észrevételeid).

Ha biztos vagy benne, hogy jogsértés történt, feljelentést tehetsz a rendőrségen a Büntető Törvénykönyv 219. § (Adatokkal való visszaélés) alapján.

nov. 28. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!