Codecool be akarja jogtalanul hajtani a pénzt, mit csináljak?
Több vizsgán is átengedtek, majd az utolsón mondvacsinált okkal nemet mondtak, és megbuktattak.
Most 4.5 millió forintot követelnek, ugyanis “nem tudtam elvégezni.”
Van bíró ismerősöm, aki tisztában van a jogokkal, és azt mondta a szerződés atombiztos, mindent papírra vetettek…
De kiírtam ide, hátha van valakinek saját tapasztalata, vagy akármi.
Meg akarnám vétózni, hogy legalább bebizonyítsam egy bizottság vagy akárki előtt, hogy tudom én a tananyagot, de direkt nem engedtek át, csakhogy megbuktathassanak és így lehúzhassanak egy autó árával.
Ez jogi kérdés és nem számítástechnikai. A vizsgák dokumentálva vannak és jelen van legalább egy független, külsős kirendelt vizsgáztató vagy vizsgaelnök is pont azért, hogy ne az elfogultság legyen majd a buktatásra a kifogásod.
A bizonyítási kényszer szintén a tiéd, hogy miért mondvacsinált a buktatás. Másrészt ha neked egy bíró megmondta a tutit, nem tudom mit vársz anonim netes kommentelőktől még.
Mi van a tanulmányi szerződésben? Pótvizsgára miért nem jelentkezhetsz? Vagy azon buktál meg, és ezt a kis infó elhallgattad?
Tehát szerződésbe foglalták, hogy tőlük függ, visszakérhetik-e a pénzt. Hát, nem egyszerű...
Egyetlen út a vizsga alapján bizonyítani, de ha a bíró még a konkrét részleteket is jobban ismeri, akkor ez elég reménytelen.
Codecoolnál végeztem, és másfél éve szoftverfejlesztőként dolgozom. Ezért teljes bizonyossággal állíthatom, hogy nem mondvacsinált ok miatt nem engedtek át téged.
Amennyiben a vizsgázási szabályok nem változtak, minden vizsgát minimum háromszor lehet megpróbálni, a harmadik alkalommal már két mentor jelenlétében. A legutolsó modul vizsgájának pedig akárhányszor neki lehetett futni, amíg ki nem csúsztál a modul vagy a képzés időkeretéből.
Ha azt mondták, hogy sikertelen a vizsgád, az azért volt, mert a teljesítményed nem érte el azt a szintet, amelyet "eladhatónak" lehet nevezni. (Ez a mai piaci helyzetben magasabban van, mint például két évvel ezelőtt.)
Ezen kívül legalább két hibát is elkövettél:
1. Nem olvastad el a szerződést, vagy ha elolvastad, nem értetted, esetleg nem törődtél a lehetséges következményekkel.
2. Ez a nagyobbik hiba: KÉPES VOLTÁL 2023-24-BEN ELKEZDENI A CC KÉPZPSÉT, MIKÖZBEN A JUNIOR FEJLESZTŐI PIAC ZUHANÓ REPÜLÉSBEN VAN!!!!
Vagy annyira nem törődtél semmivel, hogy belevágtál egy közel 5 millió forintos képzésbe anélkül, hogy utánanéztél volna a piaci helyzetnek (lesz-e munkád), vagy tudtad, hogy nagyon nehéz lesz, de mégis megpróbáltad.
Ha az előbbi igaz, akkor sajnos megérdemelted a helyzetet. Ha viszont az utóbbi, akkor tisztában kellett lenned azzal, hogy nagyon NAGYON jól kell teljesítened ahhoz, hogy elkerüld a ráfizetést. Ez nem sikerült.
Bármi is legyen az igazság, ez most egy nagyon drága tanulópénz lesz. Ahogy a bíró ismerősöd mondta: "A szerződés atombiztos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!