Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Codecool be akarja jogtalanul...

Codecool be akarja jogtalanul hajtani a pénzt, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Több vizsgán is átengedtek, majd az utolsón mondvacsinált okkal nemet mondtak, és megbuktattak.

Most 4.5 millió forintot követelnek, ugyanis “nem tudtam elvégezni.”

Van bíró ismerősöm, aki tisztában van a jogokkal, és azt mondta a szerződés atombiztos, mindent papírra vetettek…

De kiírtam ide, hátha van valakinek saját tapasztalata, vagy akármi.

Meg akarnám vétózni, hogy legalább bebizonyítsam egy bizottság vagy akárki előtt, hogy tudom én a tananyagot, de direkt nem engedtek át, csakhogy megbuktathassanak és így lehúzhassanak egy autó árával.

nov. 24. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Ez jogi kérdés és nem számítástechnikai. A vizsgák dokumentálva vannak és jelen van legalább egy független, külsős kirendelt vizsgáztató vagy vizsgaelnök is pont azért, hogy ne az elfogultság legyen majd a buktatásra a kifogásod.

A bizonyítási kényszer szintén a tiéd, hogy miért mondvacsinált a buktatás. Másrészt ha neked egy bíró megmondta a tutit, nem tudom mit vársz anonim netes kommentelőktől még.

Mi van a tanulmányi szerződésben? Pótvizsgára miért nem jelentkezhetsz? Vagy azon buktál meg, és ezt a kis infó elhallgattad?

nov. 24. 18:48
 2/7 anonim ***** válasza:
57%
Vegyél fel hitelt és fizesd vissza, ennél több tanácsot nehéz adni mert bonyolult jogi ügy
nov. 24. 19:30
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Tehát szerződésbe foglalták, hogy tőlük függ, visszakérhetik-e a pénzt. Hát, nem egyszerű...

Egyetlen út a vizsga alapján bizonyítani, de ha a bíró még a konkrét részleteket is jobban ismeri, akkor ez elég reménytelen.

nov. 24. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Mondvacsinált ok??? A többiek miért mentek át?
nov. 25. 00:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Írd ki a jogiforum.hu ra pontosan mi a tényállás , ott szakik válaszolnak nem tippelők.
nov. 30. 13:57
 6/7 SZücsöm ***** válasza:
30%

Codecoolnál végeztem, és másfél éve szoftverfejlesztőként dolgozom. Ezért teljes bizonyossággal állíthatom, hogy nem mondvacsinált ok miatt nem engedtek át téged.

Amennyiben a vizsgázási szabályok nem változtak, minden vizsgát minimum háromszor lehet megpróbálni, a harmadik alkalommal már két mentor jelenlétében. A legutolsó modul vizsgájának pedig akárhányszor neki lehetett futni, amíg ki nem csúsztál a modul vagy a képzés időkeretéből.

Ha azt mondták, hogy sikertelen a vizsgád, az azért volt, mert a teljesítményed nem érte el azt a szintet, amelyet "eladhatónak" lehet nevezni. (Ez a mai piaci helyzetben magasabban van, mint például két évvel ezelőtt.)

Ezen kívül legalább két hibát is elkövettél:

1. Nem olvastad el a szerződést, vagy ha elolvastad, nem értetted, esetleg nem törődtél a lehetséges következményekkel.

2. Ez a nagyobbik hiba: KÉPES VOLTÁL 2023-24-BEN ELKEZDENI A CC KÉPZPSÉT, MIKÖZBEN A JUNIOR FEJLESZTŐI PIAC ZUHANÓ REPÜLÉSBEN VAN!!!!

Vagy annyira nem törődtél semmivel, hogy belevágtál egy közel 5 millió forintos képzésbe anélkül, hogy utánanéztél volna a piaci helyzetnek (lesz-e munkád), vagy tudtad, hogy nagyon nehéz lesz, de mégis megpróbáltad.

Ha az előbbi igaz, akkor sajnos megérdemelted a helyzetet. Ha viszont az utóbbi, akkor tisztában kellett lenned azzal, hogy nagyon NAGYON jól kell teljesítened ahhoz, hogy elkerüld a ráfizetést. Ez nem sikerült.

Bármi is legyen az igazság, ez most egy nagyon drága tanulópénz lesz. Ahogy a bíró ismerősöd mondta: "A szerződés atombiztos."

dec. 10. 15:43
 7/7 anonim válasza:
35%
Szerintem is igaza van a 6-osnak, és én is tudom, hogy 3x lehet megpróbálni a modulok közötti vizsgát, szóval fel kellene készülni rendesen, és akkor nem buktatnak meg! Csak úgy a semmiért nem csinálnak ilyet. Én is ott tanultam, és tisztában vagyok vele, hogy milyen eredményeket és tudást felmutató embereket "buktatnak meg".
dec. 15. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!