Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy külföldön élő magyar...

Ha egy külföldön élő magyar hazalátogatva Magyarországra elkövet valamit, amiért börtönre ítélik, akkor kérvényezheti, hogy a büntetést abban az országban tölthesse le, ahol életvitelszerűen tartózkodik?

Figyelt kérdés
Tehát már egy ideje kint él valahol külföldön. De mondjuk, hogy még mindig magyar állampolgár. És egy hazalátogatás alkalmával elkövet valamit. Akkor lehetséges, hogy nem otthon, hanem abban az országban tölthesse a büntetést, ahol él? Vagy ez csak akkor lehetséges, ha már rendelkezik ottani állampolgársággal (is)?

nov. 10. 18:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10: Itt sokkal nagyobb biztonságban érzem magamat, mint odahaza. És mi az, hogy honnan tudom, mi van otthon? Hírekből, rokonoktól, ismerősökzől. A 2020-as években vagyunk, az internet korában.
nov. 16. 09:30
 12/19 A kérdező kommentje:
ismerősökzől=ismerősöktől
nov. 16. 09:32
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
Akkor tudhatod, hogy mi is hallunk eleget a hollandiai gyilkosságokról és bűnözési rátáról.
nov. 16. 09:32
 14/19 A kérdező kommentje:
13: Igen, a magyar híroldalak azt propagálnak a Nyugatról, amit akarnak. Javaslom, ne magyar nyelvű oldalakról tájékozódj, ha reális jellemzést akarsz! Ahogy a magyarországi dolgokról én sem külföldi oldalakat olvasok, hanem magyarokat.
nov. 16. 09:37
 15/19 anonim ***** válasza:
76%
Olyan oldalakon, ahol letagadják a bűnelkövető származását és indítákát, meg statisztikát hamisítanak?
nov. 16. 09:44
 16/19 A kérdező kommentje:
15: Hogyhogy letagadják? Ha a cigányokra gondolsz, azt már a kilencvenes évek eleje óta nem szabad kiírni. És ez nem tagadás, egyszerűen csak nem nevezik meg a rasszukat.
nov. 16. 09:46
 17/19 A kérdező kommentje:

17: Figyu, én csak megkérdeztem, hogy mit értesz azalatt, hogy letagadják az elkövetők származását. Semmit nem írtam a cigányok helyzetéről. De én ezt itt be is rekesztem, mert te egyértelműen provokálni akarsz.

A kérdésemre várok további válaszokat!

nov. 16. 14:28
 18/19 anonim ***** válasza:
77%
A válasz az, hogy nem fognak kiadni. Pont. Ha elkövetsz valamit, pláne egy gyilkosság, itt ülöd le.
nov. 16. 14:42
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérvényezni lehet, de az nem jelenti azt, hogy el is fogadják, sőt arra igen komoly indok kell, hogy elfogadják, vagy elutasítsák.

Sőt, általában nem is az elítélt kérvényező, hanem a másik állam, ha ott is elkövetett az illető bűncselekményt.

Általában em lehet súlyos büntetést megúszni azzal hogy egy másik országban elkövet egy sokkal kisebbet, és ott azért bezárják.

Vannak kivételek, de azokból voltak már botrányok is, pl Safranov

nov. 26. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!