Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen dokumentum lehet ez?

Milyen dokumentum lehet ez?

Figyelt kérdés

lehet ez a kérdés nem ide tartozik na m1 .... 2022-ben anyával elmentünk egy ügyvédhez ahol olyan dokumentumot irtunk alá ha bármi történne anyával ( kovid, kovid oltás) akkor a dokumentum aláirástol számitott 2 év után a lakást azt csak én örörkölhetem és se tesóm se senki nem teheti rá a kezét

viszont leszartam akkor és nem is érdekelt, de kiváncsi vagyok hogy amugy ez miröl is szól szószerint. nem kérdezem meg mert megint én leszek a hülye aki nem is figyelt.. pedig elmondta az ügyvéd is hogy mi ez. de azt se érdekelt. viszont azóta eszembe jutott és érettebb is lettem . szerintetek mi lehet?

nov. 4. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Talán ha egy kicsit összeszedettebben írnál, lehet, hogy könnyebb lenne válaszolni. Ez alapján az írás alapján még az érettségid sincs meg. Érettebb lettél? Inkább csak idősebb két évvel...
nov. 4. 01:44
 2/6 2*Sü ***** válasza:
95%

> Milyen dokumentum lehet ez?

Passz. Esetleg végrendelet? Eléggé valószínű. De ennyiből nem lesz ember, aki ezt megmondja.

> nem kérdezem meg mert megint én leszek a hülye aki nem is figyelt

Nem leszel, hanem voltál. Ezt az imént ismerted el, nekünk vadidegeneknek. Nyugodtan kérdezd meg édesanyádtól, mert az ember néha akkor sem emlékszik jól, ha amúgy fontos és igyekezett figyelni is. Ha mégis a fejedhez vágja, hogy te vagy a hülye, aki nem figyelt, akkor sem történik nagy baj, kimondja, amit amúgy is tudsz.

nov. 4. 01:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Végrendelethez nem kellettél volna, esélyes hogy eltartási szerződés
nov. 4. 03:51
 4/6 A kérdező kommentje:
1-es.. Érettségi + vegyésztechnikus szakma van . De M1 is...
nov. 4. 04:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem tudhatjuk mi volt ez a dokumentum.

Az viszont biztos, hogy olyan dokumentum nincs amivel ki lehetne zárni az örökségből ilyen egyszerűen bárkit.

A magyar törvények védik az örökösöket attól, hogy mások kiforgassák őket teljesen az örökségükből. Teljesen mindegy mit írtatok alá, a testvéredet a jog szerint minimálisan megilleti a törvényes örökség harmadrésze legalább. Öröklésből csakis azzal lehetne kizárni ha a szülő kitagadja és ahhoz súlyos indok kell. Viszont neked nem kell aláírni.

Ha más vagyona is van a szülőnek akkor rendelkezhet úgy, hogy pl. a lakása csak az egyik örökösre szálljon, hogy ne legyen vita a halála után. Ekkor azonban a vagyon más részéből kell az örökséget megkapnia annak az örökösnek.

Tényleg a legjobb ha megkérdezed. Egyszerűen hozd szóba, hogy mi is volt az a 2 évvel ezelőtti alkalom amikor ügyvédnél neked valamit alá kellett írnod - vagy menj el az ügyvédhez és kérj tőle másolatot a dokumentumról amit aláírtál. Pénzt kér majd érte, de lesz egy másolat a kezedben és arról mér tudsz konkrétan kérdezni ha szükséges.

nov. 4. 06:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg halál esetén életbe lépő ajándékozasi szerződés.
nov. 4. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!