A bíróság feltud jelenteni azért mert azt hazudtam hogy a bíró rokonom?
Mi az, hogy a bíróság feljelent? Egy épület? Vagy ki? Melyik bíróság?
Miért hazudtad ezt? Ha a szomszéd lánynak akartál felvágni, mert te semmilyen értéket nem képviselsz és az egyetlen esélyed, ha azt hazudod, a testvéred valaki, az nem jogsértés.
Viszont létezik olyan bűncselekmény, hogy
“ 299. § (1) Aki arra hivatkozással, hogy hivatalos személyt befolyásol, a maga vagy más számára jogtalan előnyt kér, a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetve a rá tekintettel harmadik személynek adott vagy ígért jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”
Tehát attól függ, milyen kontextusban hangzott el a kijelentés.
“ apuka lefizette az ügyvédjét”
Lefizette a saját ügyvédjét? Hát azért fizet neki, hogy az ő érdekeiket képviselje, ez a normális.
“ Apasági per lesz, és abban hazudtam azt hogy a bíró ugyis a javunkra dönt”
Hát te tudod mit mondtál, ebbe a helyzetbe azért meg tudhat valósulni, az általam említett bűncselekmény, ami miatt pedig feljelenthetnek.
"Apasági per lesz, és abban hazudtam azt hogy a bíró ugyis a javunkra dönt"
És ennek kapcsán hazudtad, hogy ez azért lesz így, mert az eljáró bíró a rokonod?
Ez nem bűncselekmény, de alaptalanul tettél olyan kijelentést, ami egyébként kizárási okot jelentett volna.
Rendbírságot kaphatsz + sz@r ítéletet az idióta megnyilvánulásodért.
"ebbe a helyzetbe azért meg tudhat valósulni, az általam említett bűncselekmény"
Az általad említett bűncselekmény a befolyással üzérkedés, ami megvalósulhat pl. akkor, ha a kérdező azt mondja egy ismerősének, hogy ismer egy bírót, és 500 ezer forintért el tudja intézni, hogy az ügyében az ő javára döntsön.
De a kérdésben szereplő eset nagyon messze áll ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!