Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyi időt vesz igénybe a...

Kétségbeesve82 kérdése:

Mennyi időt vesz igénybe a vádemelés?

Figyelt kérdés

Tényleg annyira elvannak csúszva az ügyészek hogy minden a max határidő?

Az ügyész nem jelzett még vissza a rendőrnek akinek kihallgatáson voltam , hogy mehet vádemelésre.

De a rendőr azt mondta a tapasztalat szerint ez még sok idő lesz hiába van minden rendben az üggyel.

Tapasztalatok?

1 hónapja voltam kihallgatáson , azóta semmi információ , semmi papír .

okt. 26. 20:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Van az ügyészeknek elég dolguk, és ezt befolyásolja az elkövetett bűncselekmény jellege is. Vannak bűntársak, tanúk? Őket is ki kell hallgatni, az is időbe telik.
okt. 26. 21:32
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszod !

Igen ezt sejtettem.

Egy szabálysértési értékhatár alatt elkövetett lopási vétség az ügy, tanú nincs ,se bűntárs, kamera felvétel kielemzése megtörtént a rendőr holgy elmondása szerint, illetve az én kihallgatásom es gyanúsításom is megtörtént , csak az ügyész jóváhagyása kell hogy mehet vádemelésre.

Mivel nem fordult elő velem ilyen ( és nem is fog többet ) ezért nem tudom ez mennyire van rendben hogy 1 hónapja nem történt semmi.

okt. 26. 21:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Kijavítanálak, bűncselekménynek minősülő értékhatár alatt, így lehet szabálysértés a jogtalan eltulajdonítás, ami nem egyenlő a lopás bűncselekményével. Gondolhatod, hogy vannak ennél komolyabb dolgok is, amikkel foglalkoznia kell az ügyészségnek, így ne aggódj, jópár hónapot igénybe vehet a vádemelés esetedben. És a vádemelés után sem valószínű egy előkészítő ülés vagy egy tárgyalás, hanem inkább pénzbüntetésre vagy közérdekű munkára fognak ítélni, büntetővégzésben. Persze fellebbezhetsz, de az nem jó ötlet.
okt. 26. 22:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a segitokesz választ!

Eszemben sincs fellebbezni, csak ne zárjanak el, 5 kiskorú gyermeket nevelek 😞 borzasztóan röstellem a történteket, és ez a várakozás is borzasztó, de persze egyértelmű hogy ennél vannak fontosabb ügyek is.

Köszönöm a segitokesz választ mégegyszer oszinten, és hogy nem kioktattál.

okt. 27. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!