Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lőporos elol töltös fegyvert...

Lőporos elol töltös fegyvert engedély nélkül vásárolhatók? De a lőpor vásárlás vagy otthoni kikeveres lőpor készítés engedély köteles?

Figyelt kérdés
Vannak egész szép 1860 70 körüli tervek alapján készült puskák arra gondoltam hogyha lehet engedély nélkül ilyenem akor miért ne. jó lenne lőni is megtanulni.

#lőpor #Elöl töltös fegyverek
okt. 24. 19:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Na csak óvatosan, inkább ne lövöldözz.
okt. 24. 19:48
 2/8 A kérdező kommentje:

sokat olvastam a régi fegyverekről és agyukrol kíváncsi lennék valójában milyen lőni velük.

A lőporhoz a hagyományőrzők is hozzá férnek gondolom annyira nincs levedve mint egy modern robbanóanyag de ahogy olvastam nálunk engedély köteles.

Szlovakoknal lehetne online rendelni kész röhej .... Xd

okt. 24. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:
Így van, lőporos fegyvert engedély nélkül vásárolhatsz de lőport nem tarthatsz magadnál, nem készíthetsz és nem használhatod.
okt. 24. 20:06
 4/8 A kérdező kommentje:
És ha pl szlovakoktol veszed rendesen törvényesen számlával akor is törvénytelen vagy csak nálunk vásárolt esetén számít az engedély ?
okt. 24. 20:13
 5/8 árokpart ***** válasza:
Egyszerű. Megveszed az elöltöltős puskát vagy pisztolyt (nem tudom melyiket szeretnéd) elmész egy hivatalos lőtérre viszed magaddal a fegyvert és ott adnak hozzá neked lőport és lövöldözhetsz. Ott az erre hivatott szakemberek balesetmentesen össze tudják neked állítani a szükséges eszközöket. Pláne kezdőként el ne kezdjél még gondolatban sem magadtól készítgetni, töltögetni bármilyen lőszert, mert elég egy nagyon apró túltöltés és már robbansz is vele együtt és volt egy szemed vagy egy kezed vagy véletlenül megsebesítesz vagy megölsz vele másokat. Ez nem játék nem 10 éveseknek való rózsapatronos vagy villanóporos kis startpatronokkal van dolgod.
okt. 24. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. Tetszenek a régi pisztolyok, puskák. De a lőpor sérülést is okozhat
okt. 25. 01:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszer egy ágyú bemutatón felajánlották nekem, hogy meggyújthatom a kanócot, de nemet mondtam. Jól tettem, hogy kihagytam mert óriásit durrant. Közelről hallás károsodást is okozhat
okt. 25. 02:02
 8/8 A kérdező kommentje:

Tatai Pataran mikor az ostromot játsszák szoktak lőni minden felével ágyú meg puskákat értve ott láttam hasonlót én is .

De azért az más ha pl te lösz meg te adoagolod a puskaport szerintem .

Persze igaz van benne kockázat főleg ha az adagolást nem tudod aztán magadra robbantod a fegyvercsovet

okt. 25. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!