Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor ki örököli meg az...

Ilyenkor ki örököli meg az ingatlanrészt?

Figyelt kérdés
Van egy ingatlan aminek csak részben vagyok a tulajdonosa. Ez gondot jelent az ingatlan eladásában. A másik tulajdonosfél halála után én örökölném az ő részét is, de az ő hagyatékát egyéb tartozásai miatt nem fogom elfogadni. Nyilván akkor az említett ingatlanrészt sem kapom meg. Ilyenkor kié lesz az ő része? Az önkormányzaté? Az eladás abban az esetben hogyan működne? ( rajtam kívül nincsenek örökösök.)
okt. 20. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Öröklésről le lehet mondani. De csak mindenről, egyetemlegesen. Olyan nincs hogy ház, autó kell, a tartozás nem. Mindent vagy semmit.

Ha lemondasz az öröklésről és nincs más örökös (akár oldalági is) akkor az államra száll az ingatlan.

okt. 20. 16:47
 2/5 DK-s ***** válasza:
0%

Árverezni fogják a tulajdonrészt.

Ha osztatlan, akkor "lakottan" jelzéssel. Tehát kapni fogsz az elhunyt helyére egy idegent, aki majd a kigolyózásodra fog játszani.

Végigcsináltam.

okt. 20. 17:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Vedd meg tőle még halála előtt, vagy köss eltartásit, hogy az ingatlan ne legyen örökség része, és akkor a többit visszautasíthatod.
okt. 20. 20:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Tehát el akarod adni, ugye, nem ott lakni?

Van a másik tulajdonos részére bejegyezve tartozás? Ha nincs, akkor beszélj vele, hogy adjátok el közösen.

Ha van, akkor a hitelezővel beszélj.

Vagy benne lakik ez a másik személy, és nem menne bele az eladásba?

okt. 22. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Amúgy az önkormányzat örökli első körben a gazdátlan ingatlant, csak ha lemond róla, akkor lesz az államé.

De a lényegen ez nem változtat, árverés várható.

okt. 22. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!