Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem minősül diszkriminác...

Miért nem minősül diszkriminációnak, ha online vásárolunk és nem akarunk előre utalni és ezért extra pénzt számítanak fel?

Figyelt kérdés

Sziasztok, lehet kicsi rant lesz, de egyszerűen nem értem...

Tegyük fel, hogy pl egy "nagy online cégtől" vásárolsz, aki rendelkezik saját BOX-al (bosszant ez is, mert régen ingyenes volt, de ezt még megértem/elfogadom) ahol van terminál, itt miért kell szintén extrát fizetni, ha ott akarom kifizetni?

Miért nem minősül ez diszkriminációnak? (azt sem értem meg, ha valaki házhoz rendel valamit és kp-val akar fizetni, azért is extra pénzt számolnak fel)

*Nem vitát akarok indítani, csak megérteni, hogy ezt miért engedik itthon

okt. 20. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Tisztában vagy a diszkrimináció szó jelentésével?
okt. 20. 12:47
 2/7 anonim ***** válasza:
97%
Senki nem diszkriminál senkit. A te döntésed, hogy milyen költséggel melyik szolgáltatást veszed igénybe.
okt. 20. 12:56
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Te utalsz, neked van hozzá költség. Kp-vel fizetsz, neki van költsége, hogy bankjába kerüljön.
okt. 20. 13:12
 4/7 A kérdező kommentje:

1# a jelentése: hátrányos megkülönböztetés, és úgy érzem, ha nekem többet kell fizetnem, mert nem vagyok hajlandó utalni, akkor meg vagyok különböztetve ráadásul hátrányosan, mert többlet költséggel jár.

Szóval a kérdés továbbra is adott, illetve én törvény szöveget vártam paragrafust vagy valamit, hogy miért lehet, nem akadékoskodást

okt. 20. 19:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#4 Azért lehet, mert ez továbbra sem diszkrimináció.

Téged hátrányos megkülönböztetés nem ér, hiszen te magad is megteheted, hogy előre utalsz/bankkártyával fizetsz. A saját döntésed, hogy az utólagos fizetési lehetőséget választod.

Amúgy meg #3 leírta, ha utalsz az nekik nem jár plusz költséggel, adminisztrációval. Rendszer szinten lehet kezelni, hogy ott a pénz, fizetve van a termék.

Készpénzezés plusz munka, elveszik, nincs váltópénz, vagy ki sem fizeted a terméket.

okt. 20. 19:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#4: Diszkrimináció az, ha az általad nem megválasztott tulajdonság miatt különböztetnek meg. Tehát ha egy helyre például nem engedik be a félkarúakat, akkor az diszkrimináció, de ha a tetováltakat nem engedik be az nem az. Jelen esetben a szabad döntésed, hogy igénybe veszel-e egy szolgáltatást vagy sem. Sőt, amiatt sem pattoghatsz, hogy miért drágább a csomagküldő, mint a posta, amikor neked az van közelebb. Az eladónak valószínűsíthetően több költsége van ezzel a fizetési móddal, emiatt magasabb a díjszabása. Ennek pedig semmi köze a diszkriminációhoz.
okt. 20. 20:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért van költsége, mert jópár díszpéldány, aki utánvéttel vásárol bæszik átvenni a csomagot
okt. 21. 16:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!