Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha én valakinek poénból azt...

Ha én valakinek poénból azt mondom hogy bankrabló vagyok és feljelent akkor megvádohatom rángalmazásásal vagy egy ilyen esetben a rágalmazás nem áll meg?

Figyelt kérdés
okt. 4. 07:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mitől lehetne rágalmazás ha valaki elismétli azt rólad amit te magad mondtál magadról?
okt. 4. 08:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem áll meg a rágalmazás. Rágalmazás akkor állna meg ha ő mondaná rád hogy bankrabló vagy.
okt. 4. 08:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Na de ő mondja itt a gond az hogy én is mondtam csak viccből
okt. 4. 09:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A feljelentés amúgy sem rágalmazás, ez két teljesen eltérő dolog. Rágalmazás akkor lenne ha az illető mások előtt rólad "a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ". Ez akkor is fennáll, ha az állítás igaz, tehát egy valódi bankrablóról sem híresztelheted hogy bankrabló, csak abban az esetben, ha ezt "a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke" indokolja. Magyarul egy bankigazgatónak elmondhatod hogy az alkalmazott akit éppen fel akar venni bankrabló, de a faluban ugyanezt nem híresztelheted.
okt. 4. 11:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Most gondban vagyok mert itt vagyunk a bankban és ezt mondta és iderakták elém az összes pénzt és nem tudom mit kezdjek vele a biztonsági őr pedig tehetetlenetetlenül néz.
okt. 4. 11:56
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 Aha. És megvárják azt a 2 napot amíg te innen választ kapsz. Értem.
okt. 4. 12:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát én legalábbis ezt várom.
okt. 4. 12:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha valaki azt mondta a bankos kisasszonynak, hogy xy ügyfél bankrabló (mert annak a valakinek azt mondtad, hogy az vagy) és ahogy meglát téged a bankos kisasszony, eléd rakja a pénzt gyanútlanul, akkor vidd el, mivel te nem elraboltad, hanem neked adták :D

Év poénja

okt. 4. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!