Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvénybe ütköző a dolog az...

Törvénybe ütköző a dolog az hogy valakinek a magáról tiktokra feltöltött nyilvános videóját letöltsem önálló fájlba es máshol például facebookon mutogassam?

Figyelt kérdés
2024. szept. 6. 09:10
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
itthon mar mindent lehet
2024. szept. 6. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Igen, elvileg törvényellenes. Ha valaki közösségi médiába feltölt valamit az a saját tulajdonát képezi.
2024. szept. 6. 09:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk én személyiségi jogot gondoltam hogy ami nyilvános az megosztható de ez is elgondolkoztat...
2024. szept. 6. 09:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szellemi tulajdon, engedély nélkül nem közölhető.
2024. szept. 6. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem a személyiségi jogát sérted, hanem a tulajdonát. Attól, hogy egy képet ő töltött fel valahova, még az a kép az övé, és a használatához, továbbításához engedélyre van szükség. Vannak pl. ingyenesen elérhető és szabadon felhasználható háttérképek, azokat bárhonnan letöltheted és felhasználhatod saját célra. De más egyedi képeivel nem teheted meg ugyanezt.
2024. szept. 6. 10:06
 6/8 A kérdező kommentje:
De én itt csak megmutatnám de ezek szerint ezt se szabad...
2024. szept. 6. 10:08
 7/8 anonim ***** válasza:
81%
#6 Az eredeti videó linkjét meg tudod osztani, ha a célod valóban csak a megosztás.
2024. szept. 6. 10:10
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem tehát akkor azt szabad köszi
2024. szept. 6. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!