Kötelező jótállás " kötelezettségének megfelelő határidő"?
Sziasztok,
Elpukkant a mosógépem, még bőven garanciális jövő áprilisig.
Augusztus 5.én jeleztem ügyfélszolgálaton. A hibát rögzítették, és azt mondták "a szervíz majd keresni fog időpontot egyeztetni".
Összesen 10x telefonáltam azóta, "ráküldünk egy sürgetést", de semmi.
A honlapjukon az emailküldés funkció nem üzemel, email címet is ügyfélszolgálattól kellett kikönyörögni.
Múlt héten ment mail, válasz: "írt a szervíznek, ha kap választ majd szól". Nem szólt.
Holnap telik le a 30. nap a bejelentés óta.
Jogilag mennyi idő alatt kellene/kellett volna reagálni?
A garipapíron csak annyi van:
'elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a
vállalkozásnak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás
hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a fogyasztónak okozott érdeksérelmet.
- ha a vállalkozás a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a fogyasztó érdekeit kímélve nem tud
eleget tenni, vagy ha a fogyasztónak a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a fogyasztó – választása szerint – a vételár
arányos leszállítását igényelheti, a hibát a vállalkozás költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől.
Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
(...)
A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a
fogyasztó érdekeit kímélve kell elvégezni. A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül
elvégezze."
De mi van ha nem törekszik? Mi van ilyenkor?
Előre is köszönöm!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!