Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eltartási szerződést szeretnék...

Eltartási szerződést szeretnék felbontani, mennyibe kerül az illeték a perköltség ha én vagyok az eltartó?

Figyelt kérdés

Mamám az eltartott, én és másik két testvérem az eltartó.

Anyám ott él a mamával és nem tetszik anyámnak hogy ő nem örököl semmit. Teljes haszonélvezeti jogot akar, amibe a mama bele akar menni, de én terveztem odaköltözni mint tulajdonos, de így ez számomra elfogadhatatlan.

Fel akarom bontatni bírósági úton a tartási szerződést, de a pénzbeni természetbeni tartást és a ház felújítási költségét is vissza akarom kapni, ha már nem lesz az én tuldajdonom végül a ház. A kérésem jogos. Nem tudok megszabadulni anyámtol, mindennap zaklat, és ebből totálisan elegem van már, ez így nem élet. Már be se enged a mama akit tartanom kéne az udvarba, hiszen lecserélte a zárat, magyarul a tartást nem engedi meg nekem.

Igen ám de ez mennyibe kerül vajon, maga az eljárás a perköltség ha én adom be

Nem tudok kalkulálni, mert a neten sehol nincs erre díjszabás, de ez mondjuk fél millió forint? Vagy csak 20 ezer?

aug. 25. 14:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Anyád hogy kapna haszonélvezetet?

Keress fel egy ügyvédet

aug. 25. 14:45
 2/3 A kérdező kommentje:

Ügyvédnel volt anyám és azt mondták neki, hogy kaphat haszonélvezetet ha 2 tulajdonos aláírja neki.

Én nem akarom ezt, sőt abszolút meg akarom szakítani velük minden kapcsolatot.

Köszi a kommentet, elmegyek ügyvédhez.

aug. 25. 14:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Az eltartásit bejegyezte a földhivatal már? Vagy ki jelenleg a tulaj, a nagyid?
aug. 25. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!