Eltartási szerződést szeretnék felbontani, mennyibe kerül az illeték a perköltség ha én vagyok az eltartó?
Mamám az eltartott, én és másik két testvérem az eltartó.
Anyám ott él a mamával és nem tetszik anyámnak hogy ő nem örököl semmit. Teljes haszonélvezeti jogot akar, amibe a mama bele akar menni, de én terveztem odaköltözni mint tulajdonos, de így ez számomra elfogadhatatlan.
Fel akarom bontatni bírósági úton a tartási szerződést, de a pénzbeni természetbeni tartást és a ház felújítási költségét is vissza akarom kapni, ha már nem lesz az én tuldajdonom végül a ház. A kérésem jogos. Nem tudok megszabadulni anyámtol, mindennap zaklat, és ebből totálisan elegem van már, ez így nem élet. Már be se enged a mama akit tartanom kéne az udvarba, hiszen lecserélte a zárat, magyarul a tartást nem engedi meg nekem.
Igen ám de ez mennyibe kerül vajon, maga az eljárás a perköltség ha én adom be
Nem tudok kalkulálni, mert a neten sehol nincs erre díjszabás, de ez mondjuk fél millió forint? Vagy csak 20 ezer?
Anyád hogy kapna haszonélvezetet?
Keress fel egy ügyvédet
Ügyvédnel volt anyám és azt mondták neki, hogy kaphat haszonélvezetet ha 2 tulajdonos aláírja neki.
Én nem akarom ezt, sőt abszolút meg akarom szakítani velük minden kapcsolatot.
Köszi a kommentet, elmegyek ügyvédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!