Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Adataim törlésére vonatkozó...

Adataim törlésére vonatkozó kérelem semmibe vételénél mi a teendő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy cégnél megvannak az adataim, törvényes úton jutottak hozzá, természetesen ez nem probléma. Viszont nagyjából egy héttel ezelőtt kértem őket hogy az adataimat töröljék, és ezt természetesen igazolják is felém. Nyilván volt munkaszüneti nap meg hétvége is, viszont a mai napig nem kaptam tőlük megerősítést még arról sem hogy egyáltalán a kérésemet olvasták volna.

A kérdésem az lenne, hogyha a továbbiakban sem jeleznek vissza hogy az adataim törlésére vonatkozó kérelmemet megértették és végrehajtották, akkor milyen lehetőségeim vannak a céggel szemben?

Köszönöm előre is a válaszokat, kellemes napot mindenkinek!

aug. 22. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
naih.hu
aug. 22. 19:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Hogyan gondolod az adataid törlését? Nagyon sok dokumentumot őrizni kell a cégeknek, munkaügyi dokumentumokat akár több tíz évig is.
aug. 22. 20:30
 3/10 anonim ***** válasza:
aug. 22. 21:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Milyen adatok?
aug. 22. 21:07
 5/10 anonim ***** válasza:

2. Ez így van, de legalább válaszolniuk kell, hogy ezt meg azt az adatot nem tudjuk törölni, mert x évig meg kell őrizni, de emezt meg amazt töröljük.

Nem azzal van a gond, hogy nem törlik, hanem hogy nem válaszolnak.

aug. 22. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:

5. Még válaszolhatnak. Egy héttel ezelötthöz képest, amiről a kérdező ír, volt 3 munkanap eddig.

Amúgy milyen személyes adat lehet még, ami esetleg nincs benne a megőrzendő dokukban?

aug. 22. 22:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Pl. ha készült kép a belépőkártyájára, a képét nem kötelesek megőrizni, sőt törölni kötelesek ha kéri. És biztos van még más is, annyira nem érdekel a téma, hogy ezen gondolkozzak. Akinek ezt tudnia kell a cégnél, az tudja (remélhetőleg).
aug. 22. 22:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

A személyes adataim alatt a fotómat,nevemet címemet,telefonszámomat,stb.,korábbi munkahelyeimet értem… tehát egy önéletrajz. De én úgy tudom-és javítsatok ki kérlek ha tévedek-hogy ezeket is kötelesek törölni ha én azt kérem.

Egyébként még mindig semmi válasz…

aug. 23. 13:18
 9/10 Micimacko67 ***** válasza:
50%
Kérdező, mi a problémád ezzel a helyzettel, hogy már a második kérdést írod ebben a témában? Tévedsz,mert nem kötelesek törölni az adataidat! Sőt a cégeknek még több év után is el kell tudni számolni a dolgozókkal pl a NAV felé! Ami a korábbi munkahelyeidet illeti azt nem is tartják nyilván a cégek!
aug. 23. 14:36
 10/10 anonim ***** válasza:
A nevedet nem kötelesek torolni és pár hozza kapcsolódó adatot sem. Mit gondolsz, majd kapnak valami hatósági ellenőrzést utólag és majd az lesz ott, hogy egy ismeretlennek fizettek munkabért meg utána közterheket. Lehet, hogy még azért nem válaszoltak, mert egyeztetnek az ügyvédjükkel, hogy hivatalosan hogyan küldjenek el a francba.
aug. 23. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!