Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki meghal, nincsenek...

Ha valaki meghal, nincsenek orokosei, rokonai! Háza, kocsija kié lesz?

Figyelt kérdés
aug. 21. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem a helyi önkormányzatè, mintha egyszer ezt olvastam volna régebben
aug. 21. 13:16
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

[link]

XI. CÍM

AZ ÁLLAM ÉS AZ ÖNKORMÁNYZAT MINT TÖRVÉNYES ÖRÖKÖS *

7:74. § * [Az állam szükségképpeni törvényes öröklése és az önkormányzat törvényes öröklése]

(1) Más örökös hiányában – ideértve azt is, ha a települési önkormányzat mint törvényes örökös az örökséget visszautasítja – az állam a törvényes örökös.

(2) Az államot mint törvényes örököst az örökség visszautasításának joga nem illeti meg.

(3) Az (1) bekezdéstől eltérően az örökhagyó tulajdonát képező belföldi ingatlan esetében más örökös hiányában – ide nem értve, ha az örökhagyónak az örökség visszautasítása folytán nincs más örököse – az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat a törvényes örökös.

(4) A (3) bekezdés szerinti öröklés alá esik az ingatlanon található azon ingó dolog is, amely az örökhagyó tulajdonában állt halálakor.

(5) Nem esik a (3) bekezdés szerinti öröklés alá azon ingatlan, amelynek bármely alrészlete állami tulajdonba kerülése esetén a nemzeti földalapról szóló törvény hatálya alá tartozna, vagy gazdaságnak minősülő dologösszesség részét képezi.

aug. 21. 13:23
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Más örökös híján az államé. Ezért érdemes végrendeletet írni, és azt letenni a közjegyzőnél. Például nekem is van, pedig eszem ágában sincs meghalni, fiatal és egészséges vagyok. Viszont bármi történhet velem (például egy autóbaleset), és ha nem élem túl, akkor nem az államnak szánnám azt, amit az életem munkájával felhalmoztam.
aug. 21. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
11%
A magyar népé.
aug. 21. 14:10
 5/10 anonim ***** válasza:
12%

"Ezért érdemes végrendeletet írni, és azt letenni a közjegyzőnél. Például nekem is van, pedig eszem ágában sincs meghalni, fiatal és egészséges vagyok."

Majd a fronton elválik. Sokan hitték már hogy egészségesek aztán még egy fejlövés is elvitte őket.

aug. 21. 14:12
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
#4-5 Nincs jobb szórakozásod a trollkodásnál, ennyire vagy képes? Úgy látom, téged még a fejlövés előtt felemésztett az agyevő amőba.
aug. 21. 14:21
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Orbáné lesz.
aug. 21. 14:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Ja de akinek se kutyaja, se macskaja az minek irjon vegrendeletet, nincs senkije akire hagyhatná a dolgait
aug. 21. 14:39
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
8) törvényes örököse nincs.de attól még arra hagyjaea vagyonát akire akarja, szomszéd,egyház stb..
aug. 21. 14:58
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hagyhatod másra is, nem kell rokonodnak lenni. Sőt embernek sem kell lennie, hagyhatod valamilyen szervezetre is mint Piroska néni:

https://www.youtube.com/watch?v=UE6nyclht9o

aug. 21. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!