Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bérelt kocsiban keletkezett...

Bérelt kocsiban keletkezett viharkár?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tegnap mivel a sajátom szervízben van, bérelt kocsival utaztunk Székesfehérvárra a Bagossy koncertre. Aztán jött a vihar, koncert félbeszakítva a kocsi szélvédőjét meg pókhálósra zúzta egy elszabadult virágcserép (!). A kölcsönzőt még nem mertem hívni, nem tudom hogyan adjam elő ezt az egészet. Mennyibe fog nekem ez fájni? Nyilván van casco rajta, de annak a költségét majd leverhetik rajtam?

Fogalmam sincs, mi a helyzet most jogilag!

aug. 19. 09:11
 1/2 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell vele vergődni, majd a biztosító kiperkeli.
aug. 19. 09:40
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
A viharkár vis maior, biztosító rendezi, a virágcseréppel ha kukacoskodnak, lehet gond, de 99% hogy egybeveszik a viharkárral. Ugyanis ha egy házról, társasházról elszabadulnak elemek, pl leesik egy párkánydarab, vagy cserép, és az kárt okoz pl mint most az autódban, akkor a háztulaj a felelős, ha van biztosítása, akkor az ő felelősségbiztosításának kell jót állnia. Erről viszont minimum kellett volna egy jegyzőkönyv tanukkal, hogy a háztulaj-társasház elismeri a felelősségét, vagy ha nem, akkor rendőrségi jegyzőkönyv
aug. 19. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!