Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az bűncselekmény ha valaki...

Az bűncselekmény ha valaki pedofil?

Figyelt kérdés

Úgy hogy nem követ el semmit meg minden, csak vonzódik a gyerekekhez.

Mer mindíg mondjàk hogy pedifília így még úgy... bűncselekmény...

Szerintem az a logikus hogy ez önmagában nem bűncselekmény. De akkor mi az igazszág, bűncselekmény-e vagy nem?

aug. 16. 00:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem bcs. Én pl. sorozatgyilkos vagyok, de még nem bántottam senkit, és nem is úgy néz ki, hogy valaha is fogok, csak nem csuknak tán le ezért.
aug. 16. 00:17
 2/19 anonim ***** válasza:
54%
Nyilván bűncselekmény, de el kell követnie. Önmagában az hogy vonzódik még semmi, amíg nem lesz tettlegesség, akár szóban, vagy egy kép erejéig, vagy olyan helyen ée hozzá ahol nem kéne, na akkor elkövette. Amíg nem követi el senkit sem érdekel, hogy mi jár az agyában.
aug. 16. 00:17
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
NEM !
aug. 16. 00:27
 4/19 anonim ***** válasza:
74%

Önmagában nem.

Ahogy egy szadista, egy náci vagy egy gyilkos sem követ el bűncselekményt azzal, hogy létezik.

aug. 16. 00:46
 5/19 D-Mano ***** válasza:
23%

A pedofília nem bűncselekmény, hanem betegség/mentális zavar.

A pedofíl tett az viszont bűncselekmény.

Én Mi Hazánkos vagyok, de pl. azt nem szeretem a jobboldalban, hogy a pedofília kérdését leegyszerűsíti. A pedofília gyógyítása, nem tudom, hogy lehetséges-e vagy az lesz-e a jövőben, de ha magát az állapotot is kriminalizáljuk, akkor a gyógymódok és kigyógyulások lehetőségét is erősen akadályozzuk.

A pedofíl tettek ellen határozott intézkedésekre van szükség! Amely határozott intézkedések, minden Fidesz-propaganda ellenére, elmaradtak a kormány részéről már idestova 14 éve, de az állapottal/betegséggel kapcsolatban sokkal inkább a gyógyítási, gyógyulási lehetőségekben kellene gondolkodni, mint a szélsőséges megbélyegzésben. (Szerintem.)

aug. 16. 00:55
 6/19 anonim ***** válasza:
14%

Akkor válik valaki pedofillá amikor valóban elkövet cselekményeket gyerekek ellen. Már az is bűncselekmény ha fényképet, videót készít róluk vagy azokat másoktól megszerzi, nézegeti.

Amíg semmit nem tesz, nem leselkedik a gyerekek után amikor öltöznek, nem próbál meg a közelükbe férkőzni, hozzájuk érni, semmi hasonlót se akkor nem is tudod rámondani, hogy pedofil - hiszen semmi olyat nem tett ami ezt mutatná. Ha már látod rajta, tudod róla azzal már bűncselekményt követett el.

Normál esetben Biden-t pl. már előállították volna pedofília miatt, mert rendszeresen kislányok haját szagolgatta, azokat simogatta.

ha szimplán csak vonzódik valaki a gyerekekhez de semmi olyat nem tesz amivel kiderülhetne, hogy pedofil akkor nem is lehet büntetni miatta. Bizonyos értelemben én is vonzódom a gyerekekhez, a gyerekek társaságában érzem jól magam - tanár vagyok, általános iskolában. Persze ez a vonzalom nem szexuális jellegű, mint a pedofilok esetében, épp ellenkezőleg, kifejezetten nevelői, oktatói. A tanítás, a gondoskodás az ami megjelenik benne. De ha egy ember tényleg semmit nem tesz akkor nem láthatsz bele a fejébe, hogy az illető pedofilként szeret a gyerekek között lenni vagy másként. Mit büntetnél nála? Honnan tudnád kit kell büntetni?

Az teljesen más téma, hogy mentálisan egészséges-e az illető ha a gyerekekkel kapcsolatban ilyen jellegű vonzalma van és mindenképpen segítségre, kezelésre szorul még mielőtt ez a gondolatbeli vonzalma valami bűncselekményben meg is nyilvánulna.

aug. 16. 00:58
 7/19 anonim ***** válasza:
70%

"A pedofília gyógyítása, nem tudom, hogy lehetséges-e vagy az lesz-e a jövőben"

A tudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható.

Kémiai kasztrálást szoktak ajánlani pedofiloknak, de nyilván ezzel nem csak a gyerekek iránti szexuális vonzalom szűnik meg, hanem mindenfajta szexuális vágy, tehát az érintett teljes nemi élete oda. A kémiainak annyi előnye van, hogy időszakos, tehát x időnként injekciózni kell, szóval ha valaki meggondolja magát, abbahagyhatja (tehát itt most nem büntetésről, hanem kezelésről beszélek).

A pedofil bűncselekményben az a vicces, hogy ilyen nem is létezik. Ha valaki megerőszakol egy 10 évest, azt nagyon-nagyon nehéz bebizonyítani, hogy pedofil-e az elkövető vagy sem, ugyanis pedofília nélkül is meg lehet erőszakolni egy gyereket. Nem véletlenül fogalmaz a jog is úgy, hogy kiskorúak ellen elkövetett bűncselekmény, mert a pedofília egy orvosi, és nem egy jogi fogalom.

"De akkor mi az igazszág, bűncselekmény-e vagy nem?"

Nem az, csak a sajtó, és már a kormány is összemossa a pedofíliát azokkal, akik kiskorúak ellen követtek el akár szexuális bűncselekményeket. Pedig azok pedofília nélkül is elkövethetők. Ez kb olyan, mint ha a kleptomániát mosnák össze a lopással, és azt terjesztenék, hogy a kleptománia bűncselekmény. Pedig a lopást, rablást elkövetők elenyésző aránya kleptomániás, a legtöbben teljesen más okból lopnak és rabolnak. Ugyanígy a kiskorúakat zaklatók között is (véleményem szerint, nem láttam róla statisztikát) többségében vannak azok, akik visszaélnek a hatalmukkal, mint azok akiknek valóban szexuális indíttatásuk van. Csak nyilván egy kiskorút könnyebb kihasználni és kényszeríteni mint egy egyetemistát, ezért óvodákban, általános iskolákban, táborokban, intézetekben ez sokkal jobban látszik. Nekem is volt olyan egyetemni oktatóm, akik vissza aakrt élni a hatalmával, és meg akart alázni, csak én kiálltam magamért és a dékáni hivatalhoz fordultam, de ha egy 10 évest az intézetben megzsarol egy felnőtt, neki nyilván nem érhetőek el ilyen eszközök hogy megvédje magát.

Szóval a betegséget tévesen (de sajnos szándékosan) mossák össze a bűncselekménnyel, a jogban nem is létezik a fogalom, helyette kiskorúak ellen elkövetett bűncselekményekről ír a jog, amiknek lehet bármilyen indíttatása, nem kell hogy összefüggjenek a pedofíliával. Én is sajnálom, hogy ilyen etikátlan eszközökhöz nyúl a hatalom a propaganda hatékonysága érdekében, de sajnos ilyen világot élünk.

aug. 16. 02:35
 8/19 anonim ***** válasza:
17%
Nem. A pedofíliát semmi sem tiltja, ahogyan azt sem hogy valaki buzzancs legyen. Bár azt azért kéne.
aug. 16. 05:14
 9/19 anonim ***** válasza:
32%
Ha bizonyítékot találnak rá hogy pedofil vagy az bűncselekmény.
aug. 16. 07:34
 10/19 anonim ***** válasza:
70%

“ Ha bizonyítékot találnak rá hogy pedofil vagy az bűncselekmény.”

Nem. Nem az.

aug. 16. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!