Előfordult-e valakivel, egyáltalán előfordulhat-e törvény szerint hogy a közjegyző a rám eső közjegyzői díjat a hagyatéki hitelezőnek engedi kifizetni meghatalmazásom nélkül. Én nem kötöttem vele egyzséget, semmit sem írtam alá!Lehet ez?
Bárkinek joga van kifizetni más tartozását - így a hitelezőnek is a közjegyzői díjat. Aminek az összege szintén hitelező követelésbe fog átfordulni - csak éppen már veled szemben.
Elég hülye taktika nem elmenni a hagyatéki eljárásra, mert úgy nem tudsz felszólamlással élni, saját magad fosztod meg a lehetőségtől. Ha a határozat megszületik és nem kifogásolod meg akkor meg így jártál, te mondtál le a lehetőségről.
#2 gondolom azt is tanácsolta az ügyvéded, hogy ne fenyegesd a közjegyzőt...
#3 ha nem akarsz az örökségből semmit. tökmindegy neked mennyit kapsz belőle akkor tényleg nem kell elmenned.
Kérdező!
Az 1 - -es válaszoló elmondta a lényeget:
kis hazánk jogrendje szerint BÁRKI kifizetheti bárkinek a tartozását, ehhez nem kell engedélyt kérnie!
Olyannyira nem, hogy a jogosult is KÖTELES az ilyen fizetést elfogadni.
A közjegyzőt meg TÉNYLEG NE FENYEGESD!
Mert az eljárásában a hivatalos személlyel megegyező jogi védelemben részesül.
Nagyon megszívhatod!
Ehhez pontosan tudni kéne, hogy mi volt az egyezségben.
Nincs kizárva, hogy az ügyvédet f@szságot mondott.
Nem hinném. Jó ügyvéd. Sokáig kerestem mert az előző 3 tényleg hiányos tudással, kevés tapasztalattal, vagy nem széleskörű tapasztalattal rendelkezett.
Régiektől kérdeztem párat azt mondták honnét tudjam.
Az új ügyvéd felelt mindenre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!