Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előfordult-e valakivel,...

Előfordult-e valakivel, egyáltalán előfordulhat-e törvény szerint hogy a közjegyző a rám eső közjegyzői díjat a hagyatéki hitelezőnek engedi kifizetni meghatalmazásom nélkül. Én nem kötöttem vele egyzséget, semmit sem írtam alá!Lehet ez?

Figyelt kérdés
Ezen okokból nem voltam jelen a tárgyaláson hiszen meg akartam örökölni a részem. Természetesen intézkedek a közjegyző ellen is, ha kell. Részrehajlás van egyértelműen, a többiek szerződésében is jogtalan követelés van, ügyvédem mondta. Csoda hogy közjegyző nem akarta észrevenni...

aug. 13. 13:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Bárkinek joga van kifizetni más tartozását - így a hitelezőnek is a közjegyzői díjat. Aminek az összege szintén hitelező követelésbe fog átfordulni - csak éppen már veled szemben.

Elég hülye taktika nem elmenni a hagyatéki eljárásra, mert úgy nem tudsz felszólamlással élni, saját magad fosztod meg a lehetőségtől. Ha a határozat megszületik és nem kifogásolod meg akkor meg így jártál, te mondtál le a lehetőségről.

aug. 13. 13:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Régen mindenkinek névre szóló csekket küldtek. Meghatalmazásom nélkül nem hiszem, hogy jogszerű!!! De köszönöm a választ, intézkedem. Bemegyek a közjegyzőhöz fizetni, ha nem engedi pórul jár!
aug. 13. 13:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Ügyvéd tanácsolta felesleges elmenni!
aug. 13. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:

#2 gondolom azt is tanácsolta az ügyvéded, hogy ne fenyegesd a közjegyzőt...

#3 ha nem akarsz az örökségből semmit. tökmindegy neked mennyit kapsz belőle akkor tényleg nem kell elmenned.

aug. 13. 16:59
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

Az 1 - -es válaszoló elmondta a lényeget:

kis hazánk jogrendje szerint BÁRKI kifizetheti bárkinek a tartozását, ehhez nem kell engedélyt kérnie!

Olyannyira nem, hogy a jogosult is KÖTELES az ilyen fizetést elfogadni.

A közjegyzőt meg TÉNYLEG NE FENYEGESD!

Mert az eljárásában a hivatalos személlyel megegyező jogi védelemben részesül.

Nagyon megszívhatod!

aug. 15. 05:16
 6/8 A kérdező kommentje:
5 Közjegyző is felel a munkájáért. Ügyvédem mondta, hogy olyan egyezséget hagyott jóvá ami megtévesztésnek számít. Ez tény. Akkor ki fog pórul járni? Az alkalmatlan vagy részrehajló közjegyző!!!
aug. 21. 11:51
 7/8 anonim ***** válasza:

Ehhez pontosan tudni kéne, hogy mi volt az egyezségben.

Nincs kizárva, hogy az ügyvédet f@szságot mondott.

aug. 21. 13:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem hinném. Jó ügyvéd. Sokáig kerestem mert az előző 3 tényleg hiányos tudással, kevés tapasztalattal, vagy nem széleskörű tapasztalattal rendelkezett.

Régiektől kérdeztem párat azt mondták honnét tudjam.

Az új ügyvéd felelt mindenre!

aug. 21. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!