Mit lehet tenni, ha egy webshop lenyúlta a pénzem és nem adja vissza?
Figyelt kérdés
Rendeltem egy kerékpárt még július 26-án, 1 óra múlva vissza is mondtam, mert meggondoltam magamat. A pénzem viszont levonta. Az ügyintéző emailben írta, hogy írjam meg a számlaszámot, hova küldják vissza. Ez nem történt meg. Hiába írok nekik, hogy nem érkezett meg, a válasz csak annyi, hogy már szólt a pénzügyes kollégának. Egyáltalán nem mutatnak hajlandóságot a kifizetésre. Webbicikli webshopról van szó, szóval nem egy no name oldal. Érdemes jegyzőhöz forfulni ebben az esetbetben, hogy indítson fizetés meghagyási kérelmet?aug. 9. 12:57
1/6 anonim válasza:
"már szólt a pénzügyes kollégának."
" Egyáltalán nem mutatnak hajlandóságot a kifizetésre."
Ez a két mondat teljesen ellentmond egymásnak.
"1 óra múlva vissza is mondtam, mert meggondoltam magamat" nyilván nem az ilyen "vevő" kiszolgálása nekik a legsürgősebb, ezt meg is értem.
2/6 Fsms válasza:
Jegyző felesleges. Fizetési meghagyás ok, előtte próbálj velük még egyszer beszélni.
3/6 anonim válasza:
Ha bankkártyával fizettél online, akkor kérj a bankodtól charge back eljárást.
4/6 anonim válasza:
Hónapváltás közben valószínűleg nem 2 nap a "pénzügyes kollégának" a te pénzed visszafizetése. Én a helyedben várnék még, hiszen már legalább kétszer szóltál nekik, tudnak róla.
5/6 anonim válasza:
Banki chargeback, de egyáltalán terhelték az összeget vagy csak zárolva van?
6/6 A kérdező kommentje:
Végül 12-én kaptam vissza. Valószínűleg azért, mert az utolsó javaslatára elindítottam egy pénzforgalmi vizsgálatot a bankom által és rászóltak a kereskedőre.
aug. 25. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!