Ha a férjem el viszi az autómat külfőldre fel jelenthetem a rendőrségen?
Az autót anyámtól kaptam.ajándékba ami az adásvételi szerződésben tudok igazolni. Tehát ha el is válunk akkor sem lesz semmi köze hozzá. De előszeretettel szereti használni mindha a sajátja lenne. Tervezi hogy ki megy nyaralni ausztiába a kocsimmal amibe gyüjti a kilómétereket. Ha el vosszi a kocsimat az én engedélyem nélkül fel jelenthetem?
Az autókulcsomat is dugdossa.
Feljelentheted, bizony!
"Jármű önkényes elvétele Btk. 380.
380. § (1) Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel,
b) bűnszövetségben
követik el.
(3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a (2) bekezdés a) pontjában meghatározott bűncselekményt fegyveresen, felfegyverkezve vagy bűnszövetségben követik el."
"Ha a férjem el viszi az autómat külföldre"
Jármű önkényes elvétele bűncselekmény esetén teljesen irreleváns, hogy a szomszéd utcába, vagy külföldre megy vele. Kérdés, hogy eddig miért engedted neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!