Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Duna folott lehet dronozni?

Duna folott lehet dronozni?

Figyelt kérdés
aug. 5. 19:54
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Vagy kell hozza engedely?
aug. 5. 19:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Van jogosítvànyod rá? Egyébként Budapestbél repúlési tilslom van.
aug. 5. 21:00
 3/13 anonim ***** válasza:
#2 azért a Duna nemcsak Budapesten folyik :)))
aug. 6. 07:45
 4/13 A kérdező kommentje:
Van c+e jogsim, azzal vezethetek dront?
aug. 6. 07:49
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem ahhoz valami speciális engedély kell, nem kamionos jogsi :D Amúgy arra én is kíváncsi lennék, hogy az ilyen játékdrónokra is kell-e, amit a gyerek kivisz a parkba szórakozni, vagy csak a komolyabb fajtákhoz?
aug. 6. 08:01
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Persze, akár űrrepülőgépet is. Ennyire ostoba nem lehetsz.

Az aprócska játék drónokat nem számítva el kell végezni egy tanfolyamot és le kell vizsgázni drónvezetésből. Ez messze nem csak a kezelésére szorítkozik, de bizonyos szinten ismerni kell a légügyi szabályokat, és egyéb jogi kérdéseket is.

aug. 6. 09:11
 7/13 A kérdező kommentje:
Nehogy mar egy 10 perces videohoz ennyi szart meg kelljen csinalnom
aug. 6. 10:15
 8/13 anonim ***** válasza:

Nézd kedves! Tudod vannak törvények, amelyeket be kell tartani. Megkockáztathatod, de ha lebuksz, elég nagy bajba kerülhetsz. És hidd, el ki fogják szúrni, ha mások nem, a vízi rendészet.

A kérdésedet átfogalmazom: Nehogy már egy Érd-Tököl útért meg kelljen tanulnom autót vezetni.

Nem tudom, hol tervezed a reptetést, de mindenhol jogosítványhoz kötött, és alkalmanként be is kell jelentei a megfelelő hatóságnak. Engedélyt kell kérni. Hogy az az ország minden négyzetcentijére és magasságára igaz-e, azt nem tudom. De a repülőterek (minden repülőtér) és Budapest légterében egészen biztos.

aug. 6. 10:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem kell megtanulnod vezetni, mehetsz gyalog, busszal, vonattal, taxival is
aug. 6. 11:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már kérdező, minimális az esélye, hogy lebukj. Ha nem emberek között csinálod, hanem valami kietlen helyen, akkor a kutya nem fog vele foglalkozni. Magánterület fölé ne vidd, oszt' jónapot! Gondolom ezt a választ várod, tessék! :D
aug. 6. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!