Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A munkahelyen a szonda pozitív...

A munkahelyen a szonda pozitívat mutatott. Milyen jogaim vannak? Mondtam hogy nem egyezek bele, vérvételt kérek. Ilyenkor a bizt őrségnek el kell vinni a kórházba vérvételre, de nem vitt el.

Figyelt kérdés
Ilyenkor ha pozitív a vérvételi teszt eredménye akkor nekem kell kifizetni a költségét, ha nem pozitív, a cégnek. Mondták, őr nem visznek el, menjek el magam, és négy órán belül érjek vissza. Ez lehetetlen, mert messziről járok dolgozni. Most szombat van, azbegri Markhot Ferenc kórházban a sürgősségin azt mondták ők is, hogy a bizt őrnek el kellett volna kísérnie, de ezt ők nem csinálják meg, menjek a rendőrségre, ezt ők csinálják. A rendőrségen azt mondták, ők ezt nem csinálják meg, nem is tudják, menjek a sürgősségire. Mondom onnan jöttem, ott azt mondták jöjjek ide a rendőrségre. A Synlab Kft-nél sikerült vért vetetnem véralkohol vizsgálat céljából, de az eredmény hétfőn lesz mert nem ott helyben végzik hanem elviszik Budapestre. A belépőkártyámat a munkahelyemen a bizt őrség elvette, nem tudok bemenni holnap dolgozni. (12 órázom, ma szombaton, vasárnap és hétfőn dolgoztam volna.) Mit tegyek, mik a jogaim a lehetőségeim?Az ivást tagadtam, a jegyzőkönyvet nem írtam alá, persze ez nem számít nekik. Arra gondoltam, hogy bemegyek regge, mintha mi sem történt volna, és azt mondom nincs nálam a kártya, adjanak egy pótkártyát amivel bemehetek, ilyen esetekre van nekik. Aztán kiderül be tudok-e menni, és bent mi lesz.
2024. aug. 3. 19:37
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha hitelesített szonda akkor semmit nem tudsz tenni. Kivágnak mint macskát sz..ni.
2024. aug. 3. 19:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy hitelesített-e. Megfújatták azt a kis üvegcsövet is, ami elszíneződött. Kamera is van a helységben. De nem ittam!Reggel megettem egy meggybefőttet ami már megbuggyanhatott, ezért lehetett maximum. De, moondom, ragaszkodtam a vérvételhez, amihez nekik ki kellett volna vinniük és nem vittek! Maqgamtól elmentem egy magánlaborhoz, de csak hétfőre lesz eredmény. Meg hát későre is tudtam menni, meg így aztán nem is vihettem mit négy órán belül nekik.
2024. aug. 3. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a meggybefőtt volt megbuggyanva akkor azt a vérteszt is pozitív lesz. De ha addig ki is ment belőled több órával később az már irreleváns. Egy órán belüli vértesztet fogadnak el későbbit nem.
2024. aug. 3. 19:54
 4/10 DK-s ***** válasza:
76%

Nem véletlenül nem használják már szinte sehol, a vegyi reakciós kimutatást.

Még a cukorbetegségre is bejelez.

2024. aug. 3. 20:33
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Jogodban áll hallgatni, kb ennyi jogod van ebben ez esetben a munkáltatóddal szemben. Gondolom a Mt. azon részével tisztában vagy, hogy a munkavállaló köteles munkakezdéskor munkavégzésre alkalmas állapotban megjelenni, ezt pedig ellenőrizheti a munkáltató is, például alkoholszondával. Elhiszem, hogy nem részegen/másnaposan mentél be dolgozni, de sajnos ez van, ott helyben kellett volna intézkedni, akár a munkáltatónak is, például azzal kapcsolatosan, hogy nem egy olyan szondát fújatnak meg veled, ami még a múlt századból maradt itt. Gondolom ezek szerint nem valami fontos pozícióban dolgozol, reménykedj abban, hogy közös megegyezéssel és nem fegyelmivel küldenek el. Gondolom sem felesleges időd, pénzed, energiád nincs egy többéves bírósági perre, amit korántsem biztos, hogy te nyernél meg.
2024. aug. 3. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne izgulj. Egy jó ügyvéd sok pénzt tud kicsikarni a munkáltatódból.
2024. aug. 3. 21:04
 7/10 A kérdező kommentje:
5-ös: egy betanított munkás vagyok, és szerettem azt a munkahelyet és a légkört.
2024. aug. 3. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
17%

7

Máskor ne menj be részegen.

2024. aug. 3. 22:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Az alkeszek mindig olyan kreatívok tudnak lenni.
2024. aug. 4. 14:49
 10/10 anonim válasza:
Érdekel a folytatás
2024. aug. 5. 10:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!