Mik a határaik a névváltoztatásnak?
Figyelt kérdés
Ha esetleg papírom nincs, hogy családtagot hívtak úgy, amire szeretném változtatni (de fontos, pl. vallási, történelmi, komolyabban személyes indokom van rá), ha jól meg tudom magyarázni elfogadhatják? Milyen hosszú, mennyi nevet engedélyeznek akár a meglévőhöz hozzáadni/változtatni?júl. 15. 18:55
1/2 A kérdező kommentje:
És ha szeretném megváltoztatni, hova tudok menni? Milyen papírt hol kell kit9ltrni?
júl. 15. 18:56
2/2 anonim válasza:
Vezeték vagy keresztnevet akarsz változtatni?
Vezetéknevet nehezebb, bizonyos történelmi vagy külföldi hangzású vezetékneveket nem is vehetsz fel, csak ha valamely közeli hozzátartozódat, egyenes ági felmenődet úgy hívták. Keresztnevet pedig az MTA utónév listájából tudsz választani, ha olyat akarsz felvenni ami abban nem szerepel, engedélyeztetni kell. Külföldi hangású nevet eredeti formájában nem lehet felvenni, pl. ha Jenifer akarsz lenni az csak Dzsenifer lehetsz, vagy ha John akkor magyarul csak Dzsonként fogják elfogadni.
Azt hogy ezt hol és hogyan kell intézni nem tudom, de gondolom a google minimális keresés után kiadja az illetékes szervet, utána meg én a helyedben egy emailben feltenném minden kérdésemet nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!