Ha bérelek egy lakást, a tulaj megtilthatja hogy rajtam kívül bárki más is ott aludhasson nálam?
nem.
sőt, az engedélyed nélkül, be sem léphet a lakásba.
Még az előzőhöz hozzátennem: hogy ha nincs rögzítve, akkor bármit megtehet, mert a lakás az ő tulajdona.
előző voltam.
kedves második (egyben harmadik) sajnos nagyon rosszul tudod...
a tulaj azzal, hogy bérbeadta a tulajdonát, egyben - átmenetileg, a bérlet tartamára- a tulajdonosi jogairól is részben lemond.
hiába a saját tulajdona a bérlemény, még annak a területére sem léphet, a bérlő engedélye nélkül, így nem ellenőrizheti pl., hogy tartózkodik- e más is a bérleményben.
Visszatérve az eredeti kérdéshez. Sztem megtilthatja, ha azt a bérleti szerződésben rögzíti.
Ha meg nem tetszik, lehet másik albit keresni.
csak azért kérdeztem, mert most hétvégén átjött két csaj (ismerősök), mert meg akarták nézni a várost, és nálam aludtak. rajtuk kívül itt volt még egy haverom, aki viszont gyakrabban alszik itt (kb hetente egyszer), mert késő esti meccset nézünk vagy bármi más. ma a folyosón a tulaj (mi csak Pampogónak hívjuk) beszólt, hogy csak nekem adta ki a lakást és hogy tudja hogy mi folyik nálam, majd becsapta maga után az ajtót.
a szerződésben nem volt leírva bármi olyasmi, hogy nem fogadhatnék éjszakára vendéget, bár szóban említette hogy nem kéne. de fenébe is már, mi baja van ezzel?! nem hangoskodunk, és nem is laknak itt velem, csak idejönnek néha. lehet fogom magam és lelépek, aztán nézhet. eddig türelmes voltam és hallgattam a pampogását, de ezzel most nagyon feldühített...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!