Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha bérelek egy lakást, a...

Ha bérelek egy lakást, a tulaj megtilthatja hogy rajtam kívül bárki más is ott aludhasson nálam?

Figyelt kérdés
nem mindig, csak néha. pl barátnő vagy ismerős
2010. okt. 31. 19:07
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

nem.

sőt, az engedélyed nélkül, be sem léphet a lakásba.

2010. okt. 31. 19:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A tulaj MINDENT megtehet, ami a bérleti szerződésben rögzítve van. Ha az van benne, hogy CSAK TE, akkor jogosan reklamál, ha ott alszik bárki más is. Ezekez a dolgokat előre kell tisztázni. A bejárást is.
2010. okt. 31. 19:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Még az előzőhöz hozzátennem: hogy ha nincs rögzítve, akkor bármit megtehet, mert a lakás az ő tulajdona.

előző voltam.

2010. okt. 31. 19:26
 4/9 anonim ***** válasza:
93%

kedves második (egyben harmadik) sajnos nagyon rosszul tudod...

a tulaj azzal, hogy bérbeadta a tulajdonát, egyben - átmenetileg, a bérlet tartamára- a tulajdonosi jogairól is részben lemond.

hiába a saját tulajdona a bérlemény, még annak a területére sem léphet, a bérlő engedélye nélkül, így nem ellenőrizheti pl., hogy tartózkodik- e más is a bérleményben.

2010. okt. 31. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Pontyosan, ahogy az előttem szóló mondta. A bérleti jogviszony azt jelenti, hogy a tulajdonosi jogainak gyakorlásáról időlegesen lemond. (Kis kivétellel, mert pl. az elidegenítés lehetőségét fenntartja és nem adja ki stb.)
2010. okt. 31. 19:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Visszatérve az eredeti kérdéshez. Sztem megtilthatja, ha azt a bérleti szerződésben rögzíti.

Ha meg nem tetszik, lehet másik albit keresni.

2010. okt. 31. 19:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Már meg bocsáss, de jó sz@rházi tulajt fogtál ki. Az én albimban ez természetes. Nem szól semmiért. Sok mindenben segít, és jó a kapcsolat. Elszámolásnál nincs haverság (forintra!!), de egyébként minden oké. Több éve itt vagyok. Én megbecsülöm magam, ő meg engem.
2010. okt. 31. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:
nandráska drága csakhogy a tulaj legfeljebb felbontja a szerzit és úgy vág ki hogy a lábikód a fődet nem éri. xD
2010. okt. 31. 21:08
 9/9 A kérdező kommentje:

csak azért kérdeztem, mert most hétvégén átjött két csaj (ismerősök), mert meg akarták nézni a várost, és nálam aludtak. rajtuk kívül itt volt még egy haverom, aki viszont gyakrabban alszik itt (kb hetente egyszer), mert késő esti meccset nézünk vagy bármi más. ma a folyosón a tulaj (mi csak Pampogónak hívjuk) beszólt, hogy csak nekem adta ki a lakást és hogy tudja hogy mi folyik nálam, majd becsapta maga után az ajtót.

a szerződésben nem volt leírva bármi olyasmi, hogy nem fogadhatnék éjszakára vendéget, bár szóban említette hogy nem kéne. de fenébe is már, mi baja van ezzel?! nem hangoskodunk, és nem is laknak itt velem, csak idejönnek néha. lehet fogom magam és lelépek, aztán nézhet. eddig türelmes voltam és hallgattam a pampogását, de ezzel most nagyon feldühített...

2010. nov. 1. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!