Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy olyan ingatlanba be...

Ha egy olyan ingatlanba be költözök a gyerekeimmel itt a faluba ami az államè ès nem lakják lesz belolle valami bajom?? Mert nincs jelenleg ahol lakjunk és más választásom nincs sajnos😢😢

Figyelt kérdés
2024. júl. 10. 07:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Akkor itt az a bökkenő, hogy el akarják árverezni, mert így sokkal többet kapnak érte, mint ha bérbe adnák.

Na, ezek szerint mégiscsak ők kezelik az állam vagyonát!

Engedélyük nélkül nem ajánlom beköltözni, mert kiraknak az utcára. Nem tud senki segíteni (szülők, testvérek, rokonok, barátok, munkahely...), akitől kapnál pénzt egy olcsóbb vételre?

Lakásbérlet nem jöhet számításba?

2024. júl. 10. 09:49
 12/21 A kérdező kommentje:
Így van sajnos de én beköltözők és kész. Ha szólnak küldöm őket a polgár Mesterhez. Hogy mert ő nem segít azért Kellet beköltözni. A gyerekek nem lehetnek utcán
2024. júl. 10. 09:50
 13/21 A kérdező kommentje:
11/12 anonim! Sajnos Nincs senki. És 3kiskoru gyermekem van így nem tudok még dolgozni sem. Ez az egy lehetőségem van, hívtam a vagyon kezelőket és nem szoktak az ingatlanhoz járni. Jegyzőnek közöltem a tény állást hogy beköltözők.
2024. júl. 10. 11:58
 14/21 A kérdező kommentje:
Ingatlanos tanács adó is ezt ajánlotta koltozzek be és ha kijönnek akkor meg beszéljek velük. Csak nem lehet ebből akkora nagy ügy??🤔🤔🤔 Hiszen itt a három gyerekem. Ès évek óta ott áll lakatlanul csak nèha jár ki egy idős gondnok az ingatlanhoz.
2024. júl. 10. 18:21
 15/21 anonim ***** válasza:
Kívánom, hogy legyen sikered!
2024. júl. 10. 19:22
 16/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Igaz félek meg tenni ezt a lépést de muszaly leszek
2024. júl. 10. 23:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Anyaotthon nem jöhet számításba? Hallottam, hogy sok szülő (anya) ideiglenesen ott húzza meg magát a gyerekeivel, de részleteket nem tudok mondani.
2024. júl. 11. 08:59
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem szeretném a gyerekeimet az apukatol el szakítani így nem.
2024. júl. 12. 16:21
 19/21 anonim ***** válasza:

De, kérdező!

Az a helyzet, hogy nagy ügy. Amit csinálsz, az az önkényes beköltözés szabálysértése. Ami elzárással is büntethető, bár ez nem lesz, ha a gyerekeid között akár csak egy is van, aki még nincs 14 éves.

Viszont, ha a gyámhivatal (jegyző) megtudja, hogy a gyerekek lakhatásának nem tudod biztosítani (a jogellenesen elfoglalt lakás nem ilyen), akkor köteles megindítani a gyámhatósági eljárást veled szemben.

Akár a gyerekeidet is elvehetik, átmenetileg vagy véglegesen, attól függ.

2024. júl. 31. 15:50
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés lehet, hisz elvileg valaha az ezredforduló táján vagy a 90-es évek vége fele sokat beszéltek egy jogszbályváltozásról, hogy az állami gondozásba vétel immár nem történhet tisztán anyagi ok miatt. Persze gondolom ezt sosem vonatkoztatta az állam úgy saját magára, hogy ebből elismerte volna a saját kötelezettségeit, mulasztásait, mégis volt egy időszak, amikor erről a témáról sokat beszéltek.

Ma meg végkép nem tudom, hogyan áll a téma (Magyarország nem lett demokratikusabb azóta, és ,,demokratikus'' korszakában sem jutott túl messzire), de remélem itt tudnak segítséget mondani:

[link]

2024. júl. 31. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!