Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A kèrdésem az lenne,hogy mit...

A kèrdésem az lenne,hogy mit lehet tenni,hova forduljak segítségért?

Figyelt kérdés

6 évig gondoztam egy idős házaspárt.

A néni nagyon beteg volt (tüdő,szív,vese)a vége felé már fürdetni és pelenkázni kellett és éjjel nappal rendelkezésükre kellett állnom.

A bácsi demens volt a végére(elég durva szinten)

Nem volt gyerekük.

Szoros baráti kapcsolat alakult ki közöttünk,a lányuknak tekintettek.

A pénzüktől kezdve mindenüket én kezeltem,intéztem.

A néni kérésére felkerestünk egy közjegyzőt,hogy készítsen egy végrendeletet,amiben mindent rámhagynak ha már mindketten meghaltak.

Ezt a végrendeletet rosszul készítette el a közjegyző,mivel rosszul nevezett meg a végrendeletben és így csak a fele házat tudtam örökölni.

A másik fél házat és az ingóságot azok a rokonok örökölték akik 40 évig a tájékukra sem néztek.

3 ügyvéd+1 másik közjegyző és a közjegyzői kamara is elismerte,hogy a végrendelet készítő közjegyző hibázott,de mégsem lehet felelőségre vonni.

Esetleg van itt valaki aki még is tudna segíteni,hogy hova forduljak?

Több mint 20mft-ot vesztettem el azért,mert rosszul nevezett meg a végrendeletben.

Köszönöm szépen a segítséget előre is.

#Elrontott végrendelet #Hibázott a közjegyző
júl. 8. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Erősen gyanús a kérdés, mondhatni kamuszagú.

Ha ugyanis valamilyen alaki hiba miatt érvénytelen a végrendelet, akkor az egész "örökségtől" elesel, nem csak a felétől...

júl. 8. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nehéz elhinni. Ha rosszul készítette el, ami képtelenség hiszen hivatalos közjegyző, akkor nem lehet érvényes félig.
júl. 8. 22:19
 3/5 A kérdező kommentje:

2 egyforma végrendeletet csinált a közjegyző a néninek és a bácsinak.

Mindkettőben a férj/feleség volt az örökös és én az utó örökös.

A néni halt meg előbb,így a bácsi volt az örököse és én az utó örököse(így a néni részét örököltem)

Mikor a bácsi meghalt már nem volt örököse,így nem lehettem utó örökös és ezért buktam a bácsi részét. Ha nem utó örökösként szerepeltem volna a végrendeletben akkor jó lett volna.

júl. 9. 09:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Kifejezetten nem akarták,hogy a rokonok örököljenek(40 évig nem tartották a kapcsolatot) és azért mentünk közjegyzőhöz,hogy minden rendben legyen a haláluk után.

Nem akarom elhinni,hogy egy szó miatt elbuktam egy fél házat és a közjegyzőt még csak felelősségre sem lehet vonni(kártérités)

Ha valaki tud valami lehetőséget kérem ne tartsa magában.

júl. 9. 09:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem ez a leírtak alapján nem egyértelmű. Amit írtál, az inkább helyettes örökös nevezésnek tűnik, aminek a lényege, hogy "az örökhagyó arra az esetre, ha az örökös az öröklésből kiesik, más személyt nevezhet örökössé" (azaz X kiesik és meg sem örökli, hanem helyette Y örököl). Az utóörökös nevezés az más: az, amikor X megörökli a hagyatékot, de az ő halálakor pedig az örökhagyó által megnevezett Y lesz a következő örökös (ez csak szigorú feltételek mellett van). Viszont az utóörökös nevezésnél is van egy olyan rendelkezés, hogy "az elsősorban nevezett örökös halála esetére történt örökösnevezés helyettes örökös nevezéseként érvényesül, ha annak feltételei fennállnak". Így látatlanban nem igazán értem, hogy miért nem állta meg a helyét a végrendelet. Szerintem kérj tanácsot egy hagyatéki ügyekre specializálódott ügyvédtől, aki látva a végrendeletet tud megfelelő tanácsot adni.
aug. 23. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!