A kèrdésem az lenne,hogy mit lehet tenni,hova forduljak segítségért?
6 évig gondoztam egy idős házaspárt.
A néni nagyon beteg volt (tüdő,szív,vese)a vége felé már fürdetni és pelenkázni kellett és éjjel nappal rendelkezésükre kellett állnom.
A bácsi demens volt a végére(elég durva szinten)
Nem volt gyerekük.
Szoros baráti kapcsolat alakult ki közöttünk,a lányuknak tekintettek.
A pénzüktől kezdve mindenüket én kezeltem,intéztem.
A néni kérésére felkerestünk egy közjegyzőt,hogy készítsen egy végrendeletet,amiben mindent rámhagynak ha már mindketten meghaltak.
Ezt a végrendeletet rosszul készítette el a közjegyző,mivel rosszul nevezett meg a végrendeletben és így csak a fele házat tudtam örökölni.
A másik fél házat és az ingóságot azok a rokonok örökölték akik 40 évig a tájékukra sem néztek.
3 ügyvéd+1 másik közjegyző és a közjegyzői kamara is elismerte,hogy a végrendelet készítő közjegyző hibázott,de mégsem lehet felelőségre vonni.
Esetleg van itt valaki aki még is tudna segíteni,hogy hova forduljak?
Több mint 20mft-ot vesztettem el azért,mert rosszul nevezett meg a végrendeletben.
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Erősen gyanús a kérdés, mondhatni kamuszagú.
Ha ugyanis valamilyen alaki hiba miatt érvénytelen a végrendelet, akkor az egész "örökségtől" elesel, nem csak a felétől...
2 egyforma végrendeletet csinált a közjegyző a néninek és a bácsinak.
Mindkettőben a férj/feleség volt az örökös és én az utó örökös.
A néni halt meg előbb,így a bácsi volt az örököse és én az utó örököse(így a néni részét örököltem)
Mikor a bácsi meghalt már nem volt örököse,így nem lehettem utó örökös és ezért buktam a bácsi részét. Ha nem utó örökösként szerepeltem volna a végrendeletben akkor jó lett volna.
Kifejezetten nem akarták,hogy a rokonok örököljenek(40 évig nem tartották a kapcsolatot) és azért mentünk közjegyzőhöz,hogy minden rendben legyen a haláluk után.
Nem akarom elhinni,hogy egy szó miatt elbuktam egy fél házat és a közjegyzőt még csak felelősségre sem lehet vonni(kártérités)
Ha valaki tud valami lehetőséget kérem ne tartsa magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!