Ha egy hivatásos gépkocsi vezető két hónappal a vezetői engedélyének a lejárata előtt felkeresi az illetékes orvosát az érvényesség meghosszabbítására. Ez esetben is érvényben van e az időpontok?
Igen.
Nem lehet.
Zéró eséllyel.
Semmit.
nem tudom, mit ekézitek a kérdezőt.
Két hónappal a lejárat előtt elment orvoshoz. Mikor kéne elmennie? Egy évvel előtte? Honnét kéne tudnia, hogy annak a konkrét szakorvosi vizsgálatnak a várakozási ideje 3, 6 vagy 9 hónap? Mikor 66 évesen kb. 2 évre adják meg a jogsit?
Ha a hülyeség kivirágozna, némelyik itteni válaszoló egy botanikus kert lenne.
Kérdező, két tippem van.
1. Nézz körül az országban, hátha másik intézményben rövidebb a várakozási idő. Pl. mi megyeszékhelyen lakunk, apukám UH-vizsgálatra rendszeresen a 20 km-re levő kisvárosba járt (szintén TB-alapon), mert ott rövidebb volt az előjegyzési idő.
2. Vedd fel a kapcsolatot az Autóklub jogászaival, hogy van-e erre az esetre valami jogi megoldásuk. Ilyen hosszú előjegyzési időknél ez biztosan nemcsak a te problémád.
3: "Arra gondolok hogy egy másik kardiológiai szakrendelésre kellene bejelentkeznem, de oda meg beutaló kell, amit az illetékes orvosom nem aki, arra hivatkozik a régi kardiológusomtól kéri a javaslatot mert az tudja a betegségeimet. Nos ilyen meg nincsen mert még soha kardiológián nem jártam ezért kardiológusom sincsen."
Ez úgy baromság, ahogy van. Az EESZT-ben mindent látnia kell rólad. Még csak nem is neked kell vinned a papírjaidat. De ha egyébként azok megvannak, akkor internet nélkül is bármelyik kardiológusnak képben kell lennie az állapotoddal, ha megnézte a papírjaidat.
Nagyon rosszindulatú és valószínűleg törvényszegő veled ez az orvos. Én a betegjogi képviselőhöz fordulnék a helyedben.
Köszönöm a tanácsokat! Az orvosom mondta ezeket. Én is úgy tudom hogy az EESZT-ben a taj számom alapján mindent látnak. Azt sem nagyon értem miért küld a kardiológiára, amikor tudhatná hogy ott még nem voltam. Viszont erre a kérdésemre azt válaszolta mert elmúltam 65 éves, és ilyen esetekben köteles küldeni a szakorvosokhoz a hivatásos vezetői engedélyek ügyében a felkeresetteket.
Én a beteg jogi képviselőkben nem bízok, mert összejátszanak az orvosokkal, nem egy ilyenről halottam már konkrét ügyeket. Nem tudom mennyire lenne eredményes ha az illetékes Minisztériumot keresném meg írásban az ügyemmel?
Honnét kéne tudnia, hogy annak a konkrét szakorvosi vizsgálatnak a várakozási ideje 3, 6 vagy 9 hónap?
Mondjuk tudja indenki, hogy nem két nap...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!