Milyen jogai vannak a fél éves gyermek édesapjának láthatást illetően?
Sziasztok!
Párommal külön megyünk,nem vagyunk házasok. Elegem lett abból, ahogy a kislánnyal és velem bánik, állandóan hagyja sírni, ha másnál van a kislány kézben és keservesen sír és üvölt, akkor sem tesz semmit, mindig én veszek össze a családtagjaival, hogy nem fogom így hagyni a lányom, én nem így nevelem. Alig foglalkozik vele, mellette fekszik, amíg ő sír, vagy a tv-t nézetnè vele minduntalan. Próbálok vele megegyezni a láthatást illetően, nem akarom őket elválasztani egymástól, de nem bízom benne és a családjában sem, így nem akarom szem elől téveszteni a lányom, míg nem tud kiállni valamennyire magáért.
Köszönöm a válaszokat.
Amennxire én tudom,amíg az apa nem követ el olyan dolgokat a láthatás alatt,amivel veszélyezteti a kicsi testi-lelki éppségét,addig joga van akár egyedül,akár a saját rokonaval együtt is látni a
gyereket.
Ha feltudsz mutatni később bármit,ami nem jó a gyereknek,ez megváltozhat. De sajnos ezek az indokok tudtommal nem elegendőek. Ha majd az lesz,hogy apuka egész nap feküdt,a gyerek meg nem evett semmit talán már bizonyítja az apa negatív nevelését.
Amíg nem történt bíróságon gyermekelhelyezési per, addig egyenlő mértékben gyakoroljátok a felügyeleti jogot.
Tehát ha tényleg akarná a gyereket és magához venné, gyakorlatilag semmit se tehetnél, mert ugyanannyi joga van erre, mint neked.
Ha pedig elkezded korlátozni a kapcsolattartás, megspékelve ellennevélés dél, akkor simán el is bukhatod a felügyeleti jogot.
Velem is ez volt.
Szakítottam a nőmmel, és úgy gondolta, hogy a gyerekemmel is szakítottam.
Ezért elrejtette a gyereket, nagyon durva módszerekkel ellennevelte. És ezeket bizonyítottam hangfelvételeket, SMS ek kel, valamint az igazságügyi pszichológus is megállapítitta hogy anyuka ellennevelő.
A magyar törvények értelmében pedig az ellennevelés kiskorú bántalmázásának minősül.
Ezért 4 év pereskedés után az
egyém a teljes felügyeleti jog, 3 hete költözött hozzám a lányom, most 9 éves.
Én nem aggondék a láthatás miatt. Nem hiszem,hogy foglalkozna a láthatas nyűgjével.
Akkor sem foglalkozik a gyerekkel ha ott van mellette,miért foglalkona vele bármikor máskor?
Esetleg 1-2elmegy, de hosszú távon fontosabb lesz neki a MB-3ad osztály ahol mucsaröcsoge csapössze simabuckással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!