Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy családban több embernek...

Ha egy családban több embernek van fegyvertartási engedélye, tárolhatóak egy helyen a fegyverek?

Figyelt kérdés

jún. 22. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:
38%

Ha valakinek van ilyen engedélye az pontosan tudja!

ugyanis tanfolyamot kell elvégezni előtte ahol elmagyarázzák

jún. 22. 22:35
 2/7 árokpart ***** válasza:
73%
Igen lehet mivel jelen esetben egy lakcímen éltek. A 2012-es módosított fegyvertörvény megengedőbb a tárolásokat illetően a korábbi törvény szerint mindenki csak a saját páncélszekrényébe tarthatta volna. Továbbá jelenleg ha biztosítani tudod a jelenlegi törvényekben meghatározott tárolási körülményeket, akkor ha van más ingatlanod ott is tarthatod nem kötelező kizárólag az állandó lakcímeden tárolni a fegyvereket. A tárolási szabályoknak kell egyedül megfelelni, hogy illetéktelen személy, személyek ne férhessenek hozzá. Továbbá a lőfegyveredet nem adhatod át még olyan személynek sem amelynek szintén van tartási engedélye, mert az adott fegyer az adott személyhez van hozzárendelve kizárólag. Illetve lőszer tekintetében is csakis a lőfegyveredhez megfelelő kaliberű lőszert vásárolhatsz és tarthatsz. A fegyver és a lőszert külön helyen kell tárolni.
jún. 22. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

“ Továbbá a lőfegyveredet nem adhatod át még olyan személynek sem amelynek szintén van tartási engedélye, mert az adott fegyer az adott személyhez van hozzárendelve kizárólag. ”

Sose értem. Ha valaki nem ért valamihez, minek szól hozzá? Ez egyáltalán nem így van. Át lehet adni fegyvert.

jún. 22. 22:56
 4/7 árokpart ***** válasza:
68%
3-as Természetesen szigorúan hivatalosan a hatóság előtt lepapírozva természetesen lehet. Teszem azt neked van tartási engedélyed és egy idegen fegyvert találnak nálad ne mondd nekem, hogy az legális úgy, hogy pl. a Jóska vagy Pista kölcsönadta neked csak úgy. Az engedélyben nyílván van tartva a lőfegyver típusa és a száma neked arra a fegyverre állították ki a tartási engedélyt.
jún. 22. 23:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt, minden képen beszéld meg a helyi igrendel, de kb 30e forint egy lemez szekrény, szóval én lehet nem kockáztatnám ezt meg.
jún. 23. 02:17
 6/7 anonim ***** válasza:

“ találnak nálad ne mondd nekem, hogy az legális úgy, hogy pl. a Jóska vagy Pista kölcsönadta neked csak úgy.”

Újra ismételni tudom magam veled kapcsolatban. Cenzúrázni kéne téged jogi kategóriában, mivel folyamatosan fals infokat adsz.

Törvény:

“ 37. § (1) * Egyedi jóváhagyást igénylő lőfegyver, lőszer – e rendelet eltérő rendelkezése hiányában – lőfegyver-kereskedőnek, a fegyver és lőszer vizsgálatára kijelölt szervezetnek és annak adható át, aki az átadott lőfegyvertartási céljának és jellegének megfelelő lőfegyver tartására jogosító engedéllyel rendelkezik.”

Tehát a Vadász, a másik ugyan olyan engedéllyel rendelkezőnek, a sport lövő az ugyan olyan engedéllyel rendelkezőnek átadhatja.

jún. 23. 03:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet egy szekrénybe mert akkor olyanhoz is hozzáférsz ami nem a tiéd, esetleg más kategória. Valamint ha jönnek ellenőrizni akkor kérik a tartásit meg esetleg az átadási papírokat, és ha több van vagy van olyan amire nincs papír akkor az lőfegyverrel való visszaélés.
jún. 23. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!