Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szavazólapot el szabad hozni?

Szavazólapot el szabad hozni?

Figyelt kérdés
Ha elmegyek a szavazásra és a fülkében a szavazólapot elteszem és csak az üres borítékot dobom be az urnába az jogilag megengedett-e?

2024. jún. 16. 12:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer hazahoztam a gyerekeimnek megmutatni (akkor még nem volt olyan telefonom, hogy lefotózzam).

Nem lett jogi következménye, de szerintem nem lenne szabad elhozni. Az más kérdés, hogy hogy derül ki, hogy épp te voltál, aki üres borítékot dobott be (nem úgy vettem észre, hogy figyelik, tényleg benne van e a szavazólap)

2024. jún. 16. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
A sajátodat lefotózhatod. Minek vinnéd el? Így neked kell gondoskodni a szemét elszállításáról...
2024. jún. 16. 13:09
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

Senki nem nézi át a táskád, ha távozol. Így, ha elraktad a szavazólapot, igazából senkit nem izgat. Törvényileg passz, hogy el lehet-e hozni, dehogy a számláláskor senki nem jön rá, hogy az Te voltál az biztos, így igazából mindegy is.

Meg feltételezem más is vitte már haza gyújtósnak, szóval nem is egyedi eset

2024. jún. 16. 13:31
 4/5 anonim ***** válasza:
14%

Nem.

Ráadásul kicseszel másokkal, mivel számon tartják, hány lapot adtak át, és hány van az urnában. Ha eltérés van, annak következménye van.

2024. jún. 16. 13:32
 5/5 anonim ***** válasza:
84%

#4 Milyen következménye? Simán csak kiderül, hogy na akkor valaki hazavitte/kidobta. Ezért nem vonják felelősségre a bizottság tagjait, ha erre gondolsz. Miért is lehetne? Nem az ő hibájuk.

Egyébként semmi nem tiltja, hogy elvidd. Viszont láncszavazást nem indíthatsz vele...

2024. jún. 16. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!