Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szavazás után le szabad venni...

Szavazás után le szabad venni a plakátokat?

Figyelt kérdés
Szavazás után, ha leszedek egy plakátot és haza viszem (mondjuk az utóbbi nem bizonyítható) akkor lehet annak következménye?

2024. jún. 12. 09:28
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Le is kell venni. Annak, aki kitette. Azt nem tudom, hogy hazaiheted-e, de - szerintem - igen.
2024. jún. 12. 09:30
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Adott napon belul le kell szedni a valasztasi plakatokat, szoval meg jot is teszel a jelolttel, ha leszeded a plakatjat
2024. jún. 12. 09:32
 3/16 A kérdező kommentje:
Azt hallottam, hogy (ha emlékeim nem csalnak, akkor) 60 napon belül le kell szedniük, csak attól féltem, hogy mivel nem én tettem ki és nem is az én tulajdonom ezért nincs jogom leszedni.
2024. jún. 12. 09:36
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A törvény szerint a szavazást követő 30 napban a választási/kampánycélú plakátokat le kell szedni. Szóval ilyen szempontból már simán leszedhetsz egyet és elviheted, senki nem fog semmit se kérdezni.

Más kérdés, hogy nem tudom miért akarna bárki is hazavinni bármilyen politikusról plakátot a nappalijába :D

2024. jún. 12. 09:38
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem nappali, hálószoba.

politikus fétishe van

2024. jún. 12. 09:43
 6/16 anonim ***** válasza:
#4 Nem feltétlen a nappaliba. Gyűjteményt lehet gyak. bármiből csinálni, akár ebből is. Most per pillanat lehetsz úgy vele, hogy a f....om aki őrizgetne plakátot X emberről vagy pártról stb. de 70-100 év múlva, ahhoz már túl sok érzelem nem kapcsolódik annál aki azt a gyűjteményt örökli, az akkor már tisztán értéket képvisel, mert ahogy minden sz-rnak van értéke egy idő után, úgy ennek is. 3 millióért kínáltak tavaly egy Horthy plakátot. 1 plakátot, 3 millióért. :) Lehet hülye, aki megveszi, de ha a birtokodban van ilyen, akkor számodra az egy hasznos hülye lehet.
2024. jún. 12. 09:48
 7/16 anonim ***** válasza:

Azért az tisztázzuk le, hogy a plakát az valaki tulajdona. Azt valaki legyártatta, kifizette, kihelyeztette. Az, hogy a plakátot elkell távolítani, az nem ugyan az, hogy bárki oda mehet és elviheti.

Ahogy egy plakátot meg lehet rongálni jogilag, ugyan úgy el is lehet lopni.

Az én olvasatomban ez lopásnak, vagy talán jogtalan elsajátításnak felel meg.

“ mondjuk az utóbbi nem bizonyítható) akkor lehet annak következménye?”

Innentől mi a kérdésed? Ha én megölök valakit, de jogilag nem bizonyítható akkor annak nincs következménye.

Annak van következménye ami jogilag bizonyítható.

2024. jún. 12. 11:27
 8/16 anonim ***** válasza:

#7 Igazság szerint a plakát amint elavult szemét. Vagy szerinted mikor lekaparják az ilyen-olyan plakátokat elviszik a megrendelőhöz (akinél jó eséllyel sose járt a tizede se, mert instant a gyártósorról a kirakókhoz kerültek és mikor leszedik azok viszik el a hulladékfeldolgozóhoz)?

A tulajdoni érvelésed értem, és logikus is, amíg "él" a plakát. De igazából ezek a választási plakátok már a sima hulladék szintjén vannak (ezért van sok zöldpárti kiakadva a plakátozáson, hogy full pazarló). Ha valaki a "plakát lejárta után" elvisz egyet senkit nem érdekel - legalább nem a megrendelőnek kell azt is megsemmisítettni.

2024. jún. 12. 11:39
 9/16 anonim ***** válasza:
Melyik női jelölt életnagyságú portréját akarod begyűjtetni erotikus célból? :)
2024. jún. 12. 13:29
 10/16 A kérdező kommentje:
7# én azzal, hogy azt mondtam, hogy haza akarom vinni azzal arra céloztam, hogy ha felszállok vele pl. a buszra akkor az lesz a legnagyobb bajom, hogy mindenki engem fog bámulni? Bocsánat a rossz megfogalmazásért.
2024. jún. 12. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!