Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos a szemetelésért kapott...

Jogos a szemetelésért kapott bírságom? Lakást újítok.

Figyelt kérdés

4. Emeletről levittük a lamellákra feldarabolt radiátorokat a ház elé, poros földes talajra, még csak nem is szép füvesre. Ezután az utánfutóra több, mint a felét felraktuk, de biztonsági okok pl súly miatt nem mertük mindet rárakni.

Mire hazavittük kb 20 km-re visszaérve egy rendőr fogadott, s mondta hogy 20 perce vár.

máj. 29. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

ha közterületen pakoltad le és hagytad ott, akkor jogos.

annak nézzél utána, hogy hol a telekhatár, mert ha azon belül voltál, akkor első körben köze sincs hozzá.

máj. 29. 09:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát annyit kellett volna elvinni, amit rögtön el is tudtok szállítani. Ideiglenesen sem tárolhatod a szemetedet közterületen.
máj. 29. 09:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Jogosnak jogos, de szerintem valaki felnyomhatott, mert mondjuk ilyen alapon akkor rengeteg embert meg lehetne büntetni. Épp a napokban jártam egy hazai nagyváros egy lakótelepén, hát még ekkora szemétkupacokat... A sima háztartási hulladék vegyítve kidobott székekkel, bútorokkal, fotelekkel, stb. És mégcsak nem is a kukáknál hanem játszótér mellé meg fatövébe lerakva, mint ilyen kis szemétszigetek. Nem akartam elhinni.
máj. 29. 11:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Jogos. Közterületre úgy tehetsz ki ilyen hulladékot ideiglenesen, hogy rendelsz konténert a közterület-fenntartó cégtől, a díjában benne van a közterület foglalás díja is.

Szabs.

150. Köztisztasági szabálysértés

196. § * (1) Aki

a) * a közterületet, a közforgalom céljait szolgáló épületet, vagy a közforgalmú közlekedési eszközt beszennyezi,

...

szabálysértést követ el.

máj. 29. 11:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Én is erre gyanakszom 3-aska. :D 1 idegesítő és rimánykodó + kukkoló nőci van a lépcsőházban. Ha nyitva hagyom az ajtót mert fel-le rohangálok teli kézzel ő becsukja.

Konténer drága, saját kézzel újítok, szakit nem engedhetek meg magamnak, szép lassan halad a dolog, de inkább legyen egy fél utánfutó cucc a földön 40 percig, főleg ha tudják hogy elviszem, mintsem egy konténer egy éven át foglaljon parkolót, mikor így sincs hely megállni.

Levinni csak azért vittük le egyszerre, mert a segítségeimet nem akartam sokáig feltartani, 50 kilót párosan jobb volt lehozni, de az utánfutóra egyedül is felrakom.

Egy szó mint száz, ez van. 😃😃

máj. 29. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!