Ha mint egyszerűsített foglalkoztatott dolgozom valamelyik szövetkezetnél, akkor a TB-t magamnak kell fizetni, vagy más munkákhoz hasonlóan automatikusan levonják?
Neak.gov.hu
Itt meg tudod nézni, hogy be vagy-e jelentve. Azonnal megjelenik az oldalon, amint bejelentenek.
Nem vagyok bejelentve, mert holnap akarok jelentkezni a szövetkezethez, de igazából nem is ez volt a kérdés. Az egyszerűsített foglalkoztatott jogviszony, ha be van jelentve mivel jár? Ha mint egyszerűsített foglalkoztatott vagyok bejelentve, akkor a munkáltató automatikusan levonja a TB-t vagy sem? Mert találtam a neten olyat is, miszerint "az egyszerűsített foglalkoztatott a foglalkoztatása idejére is – köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni, amely 2021-ben havi 8 000" (jó, három éves, az ár nőtt, de hogy a szabály változott-e?), máshol azt írják, hogy "Biztosított, aki: [...] szövetkezet tagja, ha a szövetkezet tevékenységében munkaviszony, vállalkozási vagy megbízási jogviszonyban személyesen közreműködik (a személyes közreműködést megalapozó jogviszonyra irányadó szabályok szerint)"
Kövezettek meg, de soha nem tanultam jogot, igazából nem volt még valódi munkám, lehet hogy hülye vagyok, de így számomra nem teljesen egyértelmű, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás mivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!