Mit tehetek akkor, ha a lakásom haszonélvezője tartozást halmoz fel a lakásra, ill. szándékosan rongálja, hogy betegyen nekem? (Mert a haragosom.)
De mi van akkor, ha nem tudhatom, hogy rongálja-e, csak később szembesülök a ténnyel, hiszen nem mehetek be a lakásba annak állapotát ellenőrizni.
#3 Közös költség, rezsi.
ma 19:39
Ebben nem vagyok biztos. Erősen kétlem, hogy felmondhatnám a közműszolgáltatást. Eleve az ő nevén van. Esetleg nemfizetés esetén maga a közműcég cselekszik így, de én tulajdonoskén akkor is károsulok, hiszen kivezetik a közművet, és nekem ezt elölről kell majd később intéznem, amikor már rohadt drága lesz
Általában én is ezt szoktam sok esetben tanácsolni, és én is ezt tenném.
Amiért nem teszem, az az, hogy engem most ez a veszély nem fenyeget jelenleg.
Azért kérdezem meg, mert azon gondolkozom, hogy befektetésként megvegyek egy ingatlant haszonélvezettel terhelve, csakhogy tudom, hogy a haszonélvező haragosa a jelenlegi tulajdonosnak. A haszonélvező tudta nélkül meg tudnám venni, ez biztos. Viszont van ez a kockázat, és ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni egy befektetésnél.
Tehát nem unalmamban, szórakozásból kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!