Büfénél tisztitószereket hol kell lejelenteni? Továbbá milyen dokumentumokat kell kitölteni? Anyagghanyad táblázat , árlista, allergén anyag táblázat, összes számlát megőrizni, gyartmanylapok alapanyagokról, takarítási, sütési napló....
HACCP tanácsadó éves 50.000-80-ért megcsinálja Neked ezeket.
Jobb, mint itt több kérdésben összegyűjteni és fabrikálni egyet nyitóra, mivel évente felül kell azokat is viszgálni, meg ahányzsor változik a termékköröd, akkor is vagy a használt tisztítószered (amiből pl kihagytad a biztonsági adatlapokat is ) , ahhoz meg nem is haccp fog kelleni, hanem kémiai kockázatbecslés, ha meg idővel alkalmazottad is lesz, akkor meg munkahelyi kockázatértékelés, érintésvédelmi felülvizsgálat, tűzvédelmi és oktatási anyag is kelleni fog.
Nem a nyitó 50-80.000 Ft-os adminisztrációs díj fog földhöz vágni nyitáskor hidd el ilyen hozzáállással. :-)
Bízz meg egy normális HACCP tanácsadót.
Nem tudom, nekem 4 üzletem volt a pandémia előtt, különböző profilú és 3 különböző megyei telephelyek ( ami talán a Nébih miatt fontos ez inkább, mert attól függ ők mit kérenek, avgy akarnak egyáltalán engedni és hogyan ) , mozgóárusítás, foodtruck, mindig egy céggel csináltattam mindent, sosem volt gondom ilyenekkel amiket itt írsz.
Nem túl magas óradíjad van akkor, ha erre ennyi időt rászánsz és a végén kiderül, hogy a Nébih majd vagy elfogadja, vagy nem.
Oszd el az 50-80.000 Ft-ot a rászánt órákkal és kijön mennyire értékeled a saját munkádat és szabadidődet. :-)
Láttam már olyat, aki kérte tőlem is a büfékocsihoz a régi Haccp-met "mintának", amikor kiadtam , vagy épp eladtam.
Mondtam neki(k), felesleges ha teljesen más termékkörrel akarja üzemeltetni, úgyis újat kell csináltatni. Ugyanúgy mint vásárláskor is ireleváns, hogy haccpje van a kocsinak, ha az üzemeltető változik, változik vele együtt minden is, kivéve ha céggel együtt veszed meg.
Nekem bőven elég ha tudom, nyitás előtt 2 héttel megigénylem, egy héten belül jön .pdf-ben és nyomtatva is, a Nébihnek meg volt hogy még sok is volt, amit tartalmazott így mindig csont nélkül átment, az akkor meg külön engedélyezéshez kötött folyamaton. Hozzátszem, a Nébih is megcsinálja már pár 10 ezer forintért azóta, ha kéred tőlük, és úgy ahogy ők szeretnék és elfogadják önmaguknak.
Se álmatlan éjszaka, se idegeskedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!