Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen következménye lesz...

Milyen következménye lesz annak, hogy lopott a lányom? Többi lent.

Figyelt kérdés

elösszöris szeretnék mindenkit megkérni csakis a kérdésemre várok választ semmilyen minősítést nem kérek! Köszönöm.

Szóval, a lányom(15) el lopott 5900 ft értékű kozmetikumot ez lesz az első rendőrségi ügye semmilyen nincs még neki!

Azt hallottam hogy a gyámügy kirendel neki valakit akihez hetente járnia kell és a gyámügy is kiküld valakit hogy meglátogasson minket! de azt is hogy egy sima enyebenyével megúszhatjuk és azt is mondták hogy pénzbírság. Kérlek valaki aki tud segítsen, hogy most mi lesz!

Természetesen a leányzó megkapta az itthoni büntetését!

2010. okt. 28. 21:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%

ugy tudom most már mindenért elzárnak nem? A pénzbüntetés a minimum.

Szegénykém nem irigyellek!

Ja és erkölcsi biziben benne lesz ha egyszer majd kell neki.

2010. okt. 28. 22:05
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Sajnos nem tudom biztosra mondani, de én is úgy tudom, hogy néhány nap elzárás, és mellé még pénzbüntetés. Az is lehet, hogy csak pénzbüntetés, de inkább a rosszabbra készüljetek fel. Néhány nap nem a világ, rémes, de mégsem hetek vagy hónapok, neadjisten évek.

Erkölcsi bizonyítványba viszont bekerül, akármi is a büntetés. :(

2010. okt. 28. 22:07
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Erkölcsiben tutira nem lesz benne, ez ugyanis nem bűnügy, hanem "szabálysértés", és az nem kerül bele.

Én is pénzbüntetésre gondolok elsősorban.

2010. okt. 28. 22:07
 4/12 A kérdező kommentje:

akkor ez a gyámügyes történetet nem tartjátok valószínűnek?

ettől nagyon megijedtem!

2010. okt. 28. 22:09
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
A gyámügyes dolog az egy külön szál, a büntetéshez nem igazán kapcsolódik szorosan. Elképzelhető, hogy kijönnek néha megnézni, hogy mi újság, jár-e iskolába, vannak-e családi veszekedések, és eleinte ez naponta megtörténik. De úgy vélem, hogy ez attól is függ, hogy az ügynek milyen a megítélése.
2010. okt. 28. 22:12
 6/12 anonim válasza:
85%
Sajnos velem is megtörtént ilyen:$ Szégyellem nagyon is magam. Csak én mást loptam és nem most volt. Enye benye volt elkellet valahova menünk ott beszélgetünk. Többre nem emlékszek. De biztos be vagyok írva szóval nem szabad semmi rosszat csinálnom
2010. okt. 28. 22:20
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

Szia! Szociális munkás vagyok, pártfogót fog kapni a lányod, vele kell majd megadott időközönként beszélgetnie, lesznek külön magatartási szabályok is amiket a lányodnak kötelessége betartani, ha nem akkor azt pedig a pártfogó jelenti a rendőrségnek. Az ilyen eseteknél kb havonta egyszer kell a pártfogóval találkozni. Arra is számíts majd, hogy ki fog jönni hozzátok 1 pártfogó és megnézi milyen körülmények között éltek, környezettanulmányt készít, valamint pedagógiai szakvéleményt is kérni fog a lányod iskolájától. Ha megússzátok 1 sima ejnyebejnyével akkor azt szaknyelven megróvásnak hívják, de kamaszokkal ez esetben is kötelező pártfogóhoz járni (minden rendőrségi üggyel az függetlenül attól hogy büntetnek e). Van még a közmunka program, ezt is szokták favorizálni, ha első eset és kis összegben lopnak a tinik, ilyenkor ingyen dolgoznak valahol egy felügyelő társaságában általában szemetet szednek, hasonlók.

Tehát az infóid helytállóak nagyjából, de nem a gyámügyhöz tartozik ez az ügy, nem is a gyerekvédelemhez, hanem az igazságügyisekhez! Ettől függetlenül így van, ki fognak jönni hozzátok, illetve a lányodnak majd bizonyos ideig valószínűleg havi 1x le kell ülnie a pártfogójával.

Ha van még kérdésed írj nyugodtan!

2010. okt. 28. 22:33
 8/12 anonim ***** válasza:
27%

15! éves!

Szerintem pártolóhoz kell járni.Elzárni nem hiszem,hogy elzárnak 16 alatt!

2010. okt. 28. 22:35
 9/12 anonim ***** válasza:

a gyámügytől nem kell félned, csak beszélgetni akarnak, nem viszik el ilyen miatt és semmi nem fog történni.

Kamaszkorban rengeteg kamasz lopkod ezt-azt és van, aki le is bukik. Ezt ők is tudják,rengeteg ilyen esettel találkoztak már.

2010. okt. 28. 22:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

utolsó, 14től mehet valaki fiatalkorúak börtönébe, én is járok ki néha az elítéltekhez, bőven vannak ott 14 évesek is.... (én vagyok a szocmunkás válaszoló). Szerintem 1 kozmetikai cikkért senkit se fognak elzárni, most ugyan vannak mindenféle törvénymódosítások, de nem hiszem h tartani kéne ettől. Egy ismerősöm pl hivatásos pártfogó, neki most van 1 lány ügyfele aki szempillaspirált lopott, és megrovást kapott a kishölgy ezért....

Pártfogóhoz amúgy mindenki jár akármit is csinált, ha szabadlábon van és megrovást kapott akkor is, ha börtönbe került akkor is....

2010. okt. 28. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!