Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Marketplace - Nav ellenőrzés?

Marketplace - Nav ellenőrzés?

Figyelt kérdés
Szeretném majd eladni gyerekeim használt ruháit,amit már kinőttek.Viszont hallottam,hogy a NAV is ellenőrzi már ezeket a portálokat és csinálnak próbavásárlásokat is.Próbavásárláskor mire célszerű odafigyelni?

2024. máj. 17. 15:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

De igen 10-es.

A 650 ezret javítottam 600 ezerre, ha nem vetted volna észre. Ez volt benne a lényeg, nem más.

Továbbá: Biztos feltűnt, hogy a bevétel szót nagybetűkkel írtam, felkiáltójellel.

Évi 600 ezer bevétel, továbbá 200 ezer jövedelem. A két fogalom nem ugyanazt jelenti.

A "200 ezer+" nem tudom neked mit jelent. Nekem semmit nem mond.

"Vagyis alacsonyabb bevétel esetén is be kell vallani,"

Nem kell bevallani. 600 ezer bevétel alatt nem kell...

A nyilvántartás nem jegyzőkönyv. Kevered rendesen a fogalmakat.

"Minek írkálsz kérdőjeleket?" Erre írtam a kérdőjelet. Milyen jegyzőkönyvről beszélsz egy ingóságértékesítésnél? Értelmezhetetlen a válaszod.

2024. máj. 20. 04:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Azért télen elég nehéz az utcán ahol át szoktam adni az árumat bizonylatot írni pláne hogy a hidegben még a toll sem ír
2024. máj. 20. 13:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Télen ezért érdemes olyan helyen átadni, ahol a tollban is megered a tinta. Péládul pláza, postahivatal, vasútállomás, stb. :)
2024. máj. 21. 03:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

12-es!

Ez a kifogás nem fogja megállni a helyét. A Jófogáson büntettek meg legutóbb egy embert, 5000 Ft-os használt játékot próbált eladni, az ellenőr személyesen vette át és nem adott nyugtát, illetve nyilvántartást sem vezetett. Sokoldalas jegyzőkönyv, majd érkezett a bünti. Szóval illik komolyan venni, vagy legalábbis nem meglepődni, ha megtalálnak. (Mellesleg a nyugtát még otthon írod meg, ott már csak átadod a hidegben)

2024. máj. 29. 13:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Az ellenőrök mindig 2-en vagy többen jönnek
2024. máj. 29. 21:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Gondolom itt is ketten voltak, attól, hogy nem többes számot írtam. Abszolút részletkérdés.
2024. máj. 30. 04:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!