Jogban nem vagyok járatos, ezért kérdezek itt. Vizsgázott vagyonőr állást találtam magamnak, mindent rendben talált a munkaadó! A betanulási időt is elvégeztem egy már ott dolgozó vagyonőr jelenlétében. Ez törvényes?
A vagyonőri szakma ilyen mindenhol. Mindenki tudja. 12 vagy 24 óráznak minimálbérre vagy részmunkaidőre bejelentve. Ez a normális. A feketemunka is gyakori. Mivel nem volt szerződésed, nálad ez történt, és még ki sem fizettek. Úgy néz ki, hogy itt mindenki nyakig ül a szarban.
Másik tanulság, nem muszáj mindig nagyszájúnak lenni. Én is találkoztam hasonló ellenőrrel. Odajön, bólogatsz neki, udvariasan elköszönsz, ennyi a megoldás. Megkérdezi a ruhád, elmondtad volna, hogy várod... Válaszul elmondja, hogy de neked kell venned... És bólogatsz neki, leszarod mit mond, aztán udvarisasan elköszönsz. Vagyonőr vagy, az egész szakma és a kóceráj a cég nyakig ül a trágyába, mindenki sebezhető, ezért kell megülni a popón.
És azért oda is pörkölhettél volna pár összetett bullshit mondatot. Nem azért vagy ott, hogy hívd a rendőrséget, azt bárki megteheti, akkor nem kéne őr. És akkor jött volna a szokásos bemagolt mondatok: felszólítom, hogy a támadást azonnal fejezze be. Vagy kiüríted az épületet. Ha eltudod hárítani a támadást, akkor az önvédelmi eszközöket használva... Vagy elsősegély nyújtása a sérülteknek, a helyszín biztosítása a hatóságok érkezéséig, azok munkájának segítése... Támadótól, intézménytől függően ezekkel kell kiszúrni az ellenőr szemét, mert ezekre a mondatokra kíváncsi. Okmányokat egyébként kérhetsz az embertől. Csak mivel nem vagy rendőr, neki nem muszáj megmutatnia azokat. De ebben az esetben te is tudsz szankcionálni, mégpedig úgy, hogy nem engeded be.
Ilyen ez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!