Szerintetek ez jó törvény lenne?
A bőnyi késelésre gondolsz?
Tudomásom szerint sosem csúfolta a sértett lány a késelőt. Ha te mást olvastál, írd ide a linket, mert engem is érdekel az eset.
Egyébként az a két falu (Bőny és Rétalap) tele van c osztályú állampolgárokkal. Úgy tudom, jelen esetben a késelő és a sértett is az volt. A rendőrség folyamatosan őrzi a házaikat, nehogy a két család "népes rokonsága" egymásnak essen.
Tehát semmi konkrétumot nem tudsz, csak találomra vádaskodsz.
Na, ezt hívják rosszindulatnak és butaságnak, kérdező.
Na most amit olvastam az esetről az általad leírt dolgok nem relevánsak. A szóban forgó szurkálónak nyilvánvalóan mentális problémái vannak, az is kérdéses, hogy egyáltalán pszichésen beszámítható-e.
A főprobléma itt fixen nem a baszogató osztálytársakkal volt, hanem a szar családi háttérrel.
Az alábbi cikkben nekem ez az ami nagyon szemet szúrt:
"Azt mondta, gyermekének apjával jó ideje megromlott a kapcsolatuk, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult.
Külön is költöztek, de hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért múlt szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, ám mára ez megváltozott. „Ma reggel a lányom apja hívott. Azt mondta a telefonba: »a lányod megszúrt valakit az iskolában.«"
Pláne az utolsó mondat volt az amin néztem, hogy az apuka úgy hivatkozik a gyerekére az anyának, hogy a LÁNYOD, ergó nem tekinti a sajátjának a gyerekét. Ha ez volt a jellemző a családra akkor ezután egyáltalán nem csoda, hogy a lány pszichésen kikészült.
Szerencse, hogy nem ilyen idióták hoznak törvényt.
Az a helyzet, hogy ezt simán nem lehetne betartatni és lazán felmentenél egy csomó embert, aki csak össze-visszakaszabolni akar, mert simán mondhatja majd mindenki, hogy 4 szemközt beszólt neki, ezért megölte, akkor is ha nem igaz.
Továbbá a "baszogatás" az eléggé szubjektív. Te lehet, hogy rám nézel, mert tetszik a sapkán, de én meg úgy veszem, hogy csúnyán, elítélően néztél rám, ezért megölhetnélek a törvényed szerint.
A törvény próbál arra figyelni, hogy egyik fél "válasza" se legyen túlkapás.
Ha valaki betör hozzátok, hogy ellopja mondjuk a tegnapi újságot, nincs fegyvere, nem akar téged bántani, de mondjuk találkozol vele a házban, akkor nem ölheted meg "önvédelemből", mert ha nem támad rád, akkor nincs szó önvédelemről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!