Házasság után erről a pénzszerzési lehetőségről le kell mondanom ha a feleségemnek adóssága van?
Minden vagyon, jövedelem, ami a házasságkötés után keletkezik, közös.
Azt kell megtudni jogásztól, hogy mi van, ha házassági szerződést köttök.
Ha rendesen fizeti a tartozást, ilyen gond nincs.
1-es vagyok.
Mivel a te érdeked is, a közös jövedelemből fizethetitek a hitelét, erről is köthettem szerződést.
Mi a hitel célja? Lakás? Mert ha nem fizetitek, akkor viszik.
Viszont ha közösen fizetitek, szerződést lehet kötni, hogy X hányada a nevedre kerüljön.
Ha a bizniszedet nem teszed számlára, akkor nemigen tudhatnak róla.
1-es vagyok
Egyszóval: ügyvéd, házassági szerződés.
Ami nincs lepapírozva-vagyonjogi szerződéssel külön biztosítva, hogy külön vagyon azt viszik ha gond van. Ne hidd hogy a végrehajtót fogja érdekelni, hogy egy le nem papírozatlan dolog a két félnél mikor keletkezett. Verheted az asztalt majd baj esetén miatta, csak a végrehajtót nem fogja érdekelni és viszi.
Külön a vagyonjogi szerződésben-még házasság előtt-le kell rögzíteni, hogy az ebből a tevékenységből(gk felújítás, és minden hozzákapcsolódó tevékenységből származó jövedelem, bevétel) a te mindenkori különvagyonodat képezi házasság alatt is. Ha ezt belevesz a szerződésben-ezt a mondatot a közjegyző, akkor bármi történik a jövendőbeli nejednél a végrehajtó nem tud rátenyerelni-még ebben az országban sem. A lány adósságára ugyan ilyen külön kitételt tegyetek a szerződésben-hogy minden a tartozáshoz kapcsolódó követelés külön dolog a házasságotok alatt.
Igy ez nem számít közös vagyonnak-házasság alatt sem. Addig ne köss házasságot, amig a lány ezt alá nem írja neked.
Házassági vagyonszerződés.
Ügyvéddel megírathatod, aztán viheted a közjegyzőhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!