Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogszabály elemzés. (Jogforrás...

Jogszabály elemzés. (Jogforrás)? (Info lent)

Figyelt kérdés

Jogszabály elemzést kell csinálni. Amit választottam:

21/2001 (II.14.)Kormány rendelet. A levegő védelmével kapcsolatos egyes szabályok.

Az első szempont a jogforrás.

"Jogforrás - külső, belső (jogalkotói felhatalmazás eredete)"

Tudnátok segíteni, hogy ide még is mi kellene? A neten próbáltam rákeresni, de nem nagyon értem. :S

Előre is köszönöm! :)

2010. okt. 27. 15:53
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Tessék járni előadásra, vagy hívd fel egy csoporttársad.
2010. okt. 27. 18:00
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a rendkívül hasznos hozzászólást
2010. okt. 27. 18:58
 3/6 anonim ***** válasza:

21/2001 (II.14.)Kormány rendelet

Külső jogforrás:Kormányrendelet

Belső jogforrás:Kormány(mint testület)

Jogalkotói felhatalmazása az Alkotmányból ered.

Remélem tudtam segíteni.

2010. okt. 27. 19:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Ez 100%, hogy így van?

Én ezt írtam:

Belső: Derivatív

"A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 36. §-ában és a 110. § (7) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:"

2010. okt. 27. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
SZívesen az első hasznosat. Azért van igazam, mert ide lehet, hogy válaszol neked egy 12éves kislány valamit, amit a neten talált. Lehet, hogy nem válaszol senki. Lehet, hogy megírják kompletten a megoldást, amiből te nem fogod felfogni, hogy mi van. Ha viszont, megfogadod a tanácsomat, akkor olyan fog neked segíteni, aki ugyanott és ugyanakkor ugyanazt oldja meg, és esetleg még el is magyarázza mi miért van, mert ha már ezt nem érted, és a legjobb megoldásnak a gyakorikérdések tűnik a jogi egyetem házi feladatára, akkor decembertől borzalmasan nagy gondban leszel.
2010. okt. 27. 23:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Agrármérnöknek tanulok. 1 félév van ami ezzel foglalkozik. 4 beadandót kell csinálni, abból lesz a megajánlott jegy. Voltam már bent előadáson. De olyan mintha nem lettem volna..
2010. okt. 28. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!