Jogszabály elemzést kell csinálni. Amit választottam:
21/2001 (II.14.)Kormány rendelet. A levegő védelmével kapcsolatos egyes szabályok.
Az első szempont a jogforrás.
"Jogforrás - külső, belső (jogalkotói felhatalmazás eredete)"
Tudnátok segíteni, hogy ide még is mi kellene? A neten próbáltam rákeresni, de nem nagyon értem. :S
Előre is köszönöm! :)
2010. okt. 27. 15:53
1/6 anonim válasza:
Tessék járni előadásra, vagy hívd fel egy csoporttársad.
2010. okt. 27. 18:00
2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm ezt a rendkívül hasznos hozzászólást
2010. okt. 27. 18:58
3/6 anonim válasza:
21/2001 (II.14.)Kormány rendelet
Külső jogforrás:Kormányrendelet
Belső jogforrás:Kormány(mint testület)
Jogalkotói felhatalmazása az Alkotmányból ered.
Remélem tudtam segíteni.
2010. okt. 27. 19:35
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
Ez 100%, hogy így van?
Én ezt írtam:
Belső: Derivatív
"A Kormány a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvt.) 36. §-ában és a 110. § (7) bekezdés f) pontjában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:"
2010. okt. 27. 20:05
5/6 anonim válasza:
SZívesen az első hasznosat. Azért van igazam, mert ide lehet, hogy válaszol neked egy 12éves kislány valamit, amit a neten talált. Lehet, hogy nem válaszol senki. Lehet, hogy megírják kompletten a megoldást, amiből te nem fogod felfogni, hogy mi van. Ha viszont, megfogadod a tanácsomat, akkor olyan fog neked segíteni, aki ugyanott és ugyanakkor ugyanazt oldja meg, és esetleg még el is magyarázza mi miért van, mert ha már ezt nem érted, és a legjobb megoldásnak a gyakorikérdések tűnik a jogi egyetem házi feladatára, akkor decembertől borzalmasan nagy gondban leszel.
2010. okt. 27. 23:46
6/6 A kérdező kommentje:
Agrármérnöknek tanulok. 1 félév van ami ezzel foglalkozik. 4 beadandót kell csinálni, abból lesz a megajánlott jegy. Voltam már bent előadáson. De olyan mintha nem lettem volna..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!