A szomszéd kivágta egyközel szàz éves körtefámat, és egy kb 20 évescseresznyefátsajátkertemben,mert szerinte kiszáradtak Jeleztem neki hogy az öreg körtefa milyen értékű no meg hogy szedek frisscseresznyét, és hogy a fák éltek. Mit lehet tenni?
#1. #2.
Faluhelyen például a házak mögötti kertek nincsenek elkerítve egymástól. Szóval ahol vége az udvarnak ott a kerítés, azon kimész és egymás kertjeibe be lehet járni mert azt sosem volt szokás elkeríteni.
Jelzés gyanánt a kert 4 sarka van mondjuk 1-1 nagyobb karóval jelölve hogy az tartozik az adott ingatlanhoz és ennyi.
Szóval a bejárás lehetősége ilyen formán adott (feltéve hogy faluról van szó ahol a kérdező lakik).
Ha mondjuk teljesen elkerített kertről van szó, ott már szóba jöhet birtokháborítás miatt feljelentés...bár ahhoz bizonyítani kellene hogy tényleg nem te vágtad ki a fákat, de gondolom erről nincs felvételed.
Ha genyó akarnék lenni akkor cserébe én is átmennék és megritkítanám a fáit (ha vannak), vagy csak alaposan bevagdalni a törzsüket, hadd száradjanak ki az övéi is, aztán vághatja ki a sajátjait is ha már ennyire rá van gerjedve a száraz fákra.
"Ha genyó akarnék lenni akkor cserébe én is átmennék és megritkítanám a fáit (ha vannak), vagy csak alaposan bevagdalni a törzsüket, hadd száradjanak ki az övéi is"
És az miért lesz jó ha két hülye kakaskodása miatt az összes gyümölcsfa ki lesz gyilkolva? Kinek lenne ez jó és miért?
És az kinek és miért volt jó hogy a szomszéd önhatalmúlag kivágta a kérdező fáit?
Ha a kérdező kivágná a szomszéd fáját, erre a szomszéd kivágná a kérdező még megmaradt összes fáját.
Amúgy ezt cigányok szokták, hogy így szereznek tüzelőt. A munkahelyem melletti családi házban cigány bérlők voltak pár hónapig, ők kivágtak az udvarról minden fát a télen, és úgy frissen, vizesen eltüzelték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!