Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Új személyi igazolványhoz...

Új személyi igazolványhoz miért kötelező az ujjlenyomat?

Figyelt kérdés
Mire használják fel?

márc. 30. 18:10
1 2
 11/15 anonim válasza:
58%
Én sem értek ezzel egyet. Sőt, felháborítónak tartom. Nem is csináltattam meg. Van jogsim, azzal létezem már 2. éve. És soha, sehol nem volt gondom vele. Mindig mindenhol gond nélkül elfogadták...
márc. 30. 18:49
 12/15 anonim ***** válasza:
35%
#11 Igen, de ha majd akarsz hivatalos ügyet intézni, bankba, vagy ügyvédnél lakás adásvétel vagy bármi más akkor nem fogsz tudni, mert nincs személyigazolványod.
márc. 30. 19:10
 13/15 anonim válasza:
56%
Eddig a bankban sem volt probléma. 11-es voltam.
márc. 30. 19:13
 14/15 anonim ***** válasza:
36%
#13 Akkor hazudsz. Bármilyen banki ügyintézésnél kérnek személyigazolványt az azonosításod miatt. Nem jogosítványt, nem diákigazolványt. Személyigazolványt.
márc. 30. 19:18
 15/15 anonim válasza:
100%
Mi okom lenne hazudni erről? Eddig a lakcímkártyával együtt mindig elfogadták. Belföldön a kártya formátumú vezetői engedély egyenértékű a személyi igazolvánnyal. Nem is kötelező személyi igazolványt igényelni, amennyiben rendelkezel érvényes útlevéllel vagy jogosítvánnyal. Azonban a jogosítvány határátlépésre nem jogosít. Külföldön valóban csak gépjármű vezetésre jogosít, személyazonosság igazolására nem. De belföldön 100%-ban helyettesíti lakcímkártyával együttesen a személyi igazolványt.
márc. 30. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!